Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταλαιπωρία μέσα στη βροχή για εκατοντάδες επιβάτες του τρένου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 12:40 Ταλαιπωρία μέσα στη βροχή για εκατοντάδες επιβάτες του τρένου

Αλλαγές σε λεωφορεία στο Λιανοκλάδι και στον Παλαιοφάρσαλο…

Με τρένο ξεκίνησαν, με λεωφορείο συνεχίζουν εκατοντάδες επιβάτες, που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μεταξύ Παλαιοφάρσαλου και Λιανοκλαδίου.

Αιτία, ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας 1511 που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, λίγο πριν το σταθμό Λιανοκλαδίου, καταλαμβάνοντας και τις δύο γραμμές, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο που περνά από την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Μπράλου – Αμφίκλειας – Κ. Τιθορέας.

Δυστυχώς αν και ο εκτροχιασμός σημειώθηκε οκτώ λεπτά πριν τις 7:00' το πρωί, η επίσημη ανακοίνωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοινοποιήθηκε μόλις στις 08:29’ όπου εξηγούσε τι ακριβώς είχε συμβεί:

«Σήμερα, στις 06:52, η αμαξοστοιχία 1511 από Λιανοκλάδι προς Αθήνα εκτροχιάστηκε. Δεν υπάρχουν θύματα, μόνο υλικές ζημιές. Τα δρομολόγια του άξονα, μεταξύ Λειανοκλαδίου και Παλαιοφαρσάλου, εκτελούνται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία. Αναμένονται καθυστερήσεις».

Ακόμη χειρότερη η ενημέρωση από το Σταθμό που παρέπεμπαν για πληροφορίες αποκλειστικά στο Γραφείο Τύπου της εταιρίας. Υπηρεσιακά μπορεί να καλύπτονται πίσω από τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας, ανθρώπινα όμως ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο να μην ενημερώνουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τουλάχιστον για το γεγονός ότι δεν υπάρχει τραυματισμός.

Έτσι για περισσότερη από μισή ώρα συγγενείς ανθρώπων που ταξίδευαν εκείνη την ώρα με αγωνία έψαχναν να βρουν απαντήσεις για το αν οι άνθρωποί τους είναι καλά, αλλά και πως θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Ευτυχώς λοιπόν δεν υπήρξε τραυματισμός και το μόνο που έμεινε εκτός από τις υλικές ζημιές είναι η ταλαιπωρία. Τόσο σε χρόνο όσο και με τις μετεπιβιβάσεις που πραγματοποιούνται μέσα στη βροχή.

Από την άλλη έμεινε και ο προβληματισμός όπως τον μετέφερε στο LamiaReport ηλικιωμένος κύριος λίγο πριν ανέβει στο λεωφορείο για Παλαιοφάρσαλο. «Δεν μπορούν να κάνουν μια αλλαγή σωστά, θέλουν να τους εμπιστευτούμε ότι θα μας πηγαίνουν με 200 χιλιόμετρα στη Θεσσαλονίκη;».

Δείτε φωτογραφίες από τη μετεπιβίβαση των ταξιδιωτών στα λεωφορεία: