Φθιώτιδα: Πόσες μέρες θα πρέπει να περιμένουν για να κηδέψουν τον άνθρωπό τους;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 16:50 Φθιώτιδα: Πόσες μέρες θα πρέπει να περιμένουν για να κηδέψουν τον άνθρωπό τους;

Στη Φθιώτιδα δεν μπορείς ούτε να πεθάνεις "αξιοπρεπώς", αφού σε ταλαιπωρούν και μετά θάνατον, χωρίς να σέβονται τους νεκρούς και φυσικά τους συγγενείς που μέσα στον πόνο τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναλγησία του συστήματος.

Μία τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε σε χωριό του Δομοκού, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την αδυναμία διενέργειας νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, η οποία έχει Ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει νεκροτόμο.

Δυστυχώς μια 50χρονη μητέρα βρέθηκε λίγο μετά τις 12:00' το μεσημέρι της Πέμπτης, πεσμένη χωρίς τις αισθήσεις της, στην αυλή του σπιτιού της.

Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αφού και η αστυνομία απέκλεισε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο όπως επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου, πρέπει να γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

Όπως ενημερώθηκαν οι συγγενείς της 50χρονης δεν υπήρχε η δυνατότητα νεκροψίας - νεκροτομής την Παρασκευή στην Αθήνα, επειδή υπήρχαν πολλά περιστατικά και έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η νεκροψία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει την Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά. 

Η νεκρή θα πρέπει λοιπόν να παραμείνει για τέσσερις ημέρες στο ψυγείο, στο νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου Λαμίας, την Δευτέρα να μεταφερθεί στον Πειραιά και αν όλα πάνε καλά η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη.

Αλήθεια ποιος νοιάζεται για την απίστευτη ψυχική ταλαιπωρία των συγγενών, αλλά και ποιος τους ρωτάει εάν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα αυτής της μετακίνησης.

Δυστυχώς όλο αυτό το βάσανο το περνούν οι οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους τους αγαπημένους και αιτία είναι ότι για πολλά χρόνια δεν υπάρχει ένας απλός νεκροτόμος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, που σημειωτέον είναι υπεύθυνη για όλη την Περιφέρεια Στερεάς! Δηλαδή μία θέση ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) δεν επιτρέπει να λειτουργήσει όπως πρέπει μία ολόκληρη υπηρεσία.

Απλά για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι από το Σεπτέμβριο έχει προκηρυχθεί η θέση για οκτάμηνη κάλυψη και αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση