Δήμος Λοκρών: Προσπαθούν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές του «Ζορμπά»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 14:06 Δήμος Λοκρών: Προσπαθούν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές του «Ζορμπά»

Η πορεία των έργων αποκατάστασης και αποζημίωσης των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου (Κυκλώνας Ζορμπάς), βρέθηκε στο τραπέζι του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Λοκρών.

Συγχρόνως συζητήθηκαν ενέργειες πρόληψης  που απαιτούνται ώστε να ελαχιστοποιηθεί μελλοντικός κίνδυνος για ζωές και περιούσιες.

Στο Συντονιστικό έγινε επίσης απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2018 , ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα θετικός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ,οι Αντιδήμαρχοι, οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα με το θέμα και ο εκπρόσωπος  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση ενδεχομένων νέων επικινδύνων φαινομένων.

Ο κ.  Λιόλιος τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του παραμένει σε  ετοιμότητα και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων. Επιπλέον ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν αποφασιστικά με την αποστολή επιπλέον  μηχανημάτων ή τη μίσθωση μηχανημάτων της ευρύτερης περιοχής καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης και αποζημίωσης των υφιστάμενων ζημιών αλλά και των προληπτικών ενεργειών που απαιτούνται και άπτονται της αρμοδιότητάς τους .   

Προσαρμοσμένη αναζήτηση