Γιατί απουσίαζε από τη σύσκεψη των φορέων για την εκπαίδευση ο Σταϊκούρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 00:07 Γιατί απουσίαζε από τη σύσκεψη των φορέων για την εκπαίδευση ο Σταϊκούρας

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη απέστειλε ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία Χρ. Σταϊκούρας, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που δεν μπόρεσε να βρίσκεται την Πέμπτη το μεσημέρι στη σύσκεψη των τοπικών φορέων για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Στερεάς.

Επισημαίνει πάντως τη θέση του που παραμένει αρνητική, καθώς θεωρεί ότι με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου περιθωριοποιείται η περιοχή και η Λαμία ειδικότερα ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετάσχω στη σύσκεψη που συγκαλείτε και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, σχετικά με το υπό νομοτεχνική επεξεργασία ακόμη Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας και τις δυσμενείς μεταβολές που αυτό επιφέρει.

Δυστυχώς, την ημέρα της σύσκεψης, ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις μου (συμμετοχή σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα την παρουσίαση της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2017) καθώς και πανεπιστημιακές υποχρεώσεις μου (διδασκαλία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω και να τοποθετηθώ.

Επί της ουσίας του θέματος της σύσκεψης, η θέση μου είναι ότι η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ως έχει αυτή τη στιγμή και όπως έχω ήδη επισημάνει, δεν με βρίσκει σύμφωνο τόσο επί της αρχής όσο και σε επιμέρους πτυχές της, δεδομένου ότι περιθωριοποιεί την περιοχή μας και την Λαμία ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τη θέση μου δε αυτή θα υποστηρίξω και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν όταν το Σχέδιο Νόμου εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση