Χιόνια προς Καρπενήσι - Που χρειάζονται αλυσίδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 18:12 Χιόνια προς Καρπενήσι - Που χρειάζονται αλυσίδες

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν αλλά το κρύο ήρθε για να μείνει.

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, σύμφωνα και με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στις ημιορεινές περιοχές παρά τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, τα φαινόμενα ήταν ήπια χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα μέχρι τώρα στις συγκοινωνίες και με την Πολιτική προστασία να είναι πανέτοιμοι στα κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Πολύζο Ζώη, όλο το δίκτυο παραμένει καθαρό, με τα μοναδικά προβλήματα να εντοπίζονται στο δρόμο προς το ορεινό Κρίκελλο όπου οι οδηγοί χρειάζεται να τοποθετήσουν αλυσίδες.

Χιονίζει πυκνά κατά διαστήματα και στη Ράχη Τυμφρηστού. Μέχρι και τη σήραγγα, ενεργούν δύο οχήματα της Περιφέρειας κρατώντας το δρόμο ανοιχτό. Οι οδηγοί πάντως θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, καθώς τις νυχτερινές ώρες αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και ανάλογα με την ένταση των φαινομένων μπορεί να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οχήματα της Περιφέρειας τόσο στο «16» της Ε.Ο. Λαμίας - Καρδίτσας, όπου ρίχνει χιονόνερο, όσο και στην Ε.Ο. Θερμοπυλών - Ιτέας στο Μπράλο και στο «51».

Ανοιχτός είναι και ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που δέχτηκε αρκετό χιόνι από το βράδυ της Τετάρτης. Οι πίστες θυμίζουμε ότι είναι κλειστές για χιονοδρομίες.

Από την Παρασκευή τώρα τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν στην περιοχή μας, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει μέχρι και το Σαββατοκύριακο που θα σημειώσει μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση για τη Φθιώτιδα από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση