Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβγαλε μεθυσμένο από το αυτοκίνητο και τον πάτησε διερχόμενο όχημα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 20:49 Έβγαλε μεθυσμένο από το αυτοκίνητο και τον πάτησε διερχόμενο όχημα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε το θύμα καταδικάστηκε για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο

Ένοχο για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου φίλο και οδηγό του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε τον Μάρτιο του 2011 ο 24χρονος Λευτέρης Μαθιουδάκης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο κατηγορούμενος τον έβγαλε μαζί με ένα άλλο άτομο από το όχημα, επειδή ήταν μεθυσμένος και διαπληκτιζόταν και τον σκότωσε διερχόμενο αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 24χρονος από την Μάρθα Ηρακλείου είχε βγει νυχτερινή βόλτα με τους φίλους του. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ στο σπίτι του, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο κοντά στον κόμβο Σκαλανίου, έχοντας παρασυρθεί και τραυματιστεί θανάσιμα από διερχόμενο όχημα. Ο φίλος του με τον οποίο ήταν μαζί, άκουσε έναν γδούπο και όταν έστρεψε το βλέμμα του, αντίκρισε πεσμένο στο οδόστρωμα και αιμόφυρτο το άτυχο παλικάρι.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος. Στο σημείο της τραγωδίας δεν εντοπίστηκαν καν ίχνη φρεναρίσματος. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, όμως οι τραγικοί γονείς συνέχισαν να παλεύουν στην μνήμη του παιδιού τους. Υπέβαλαν μήνυση κατά του φίλου του γιου τους και οδηγού του αυτοκινήτου. Η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και ο οδηγός και φίλος των παιδιών παραπέμφθηκε να δικαστεί για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης. Η παρέα των τεσσάρων είχαν βγει βόλτα σε Χερσόνησο και Ηράκλειο, γυρίζοντας σε διάφορα μπαρ.

Κατά την επιστροφή ο 24χρονος άρχισε να καυγαδίζει με έναν από τους συνεπιβάτες. Μέχρι και μπουνιά έπεσε, με αποτέλεσμα να ανοίξει η μύτη του ενός. Σκνίπα στο μεθύσι, η κατάσταση παρεκτράπηκε. Ο οδηγός σταμάτησε δύο φορές το αυτοκίνητο, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, για να σταματήσει την φασαρία και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μάταια όμως. Βλέποντας την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου και με κίνδυνο της οδήγησης, αποφάσισε να σταματήσει και να κατεβάσει τους δύο στο δρόμο προς Σκαλάνι, λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, τηλεφώνησε στον αδελφό του 24χρονου, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση και του υπέδειξε το σημείο, ώστε να παραλάβει τον αδελφό του. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε. Αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τον 24χρονο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, το οποίο έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης τον οδηγό και φίλο του 24χρονου. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό, ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.
Το δικαστήριο ουσιαστικά έκρινε, ότι ο οδηγός δεν έπρεπε να αφήσει τον 24χρονο, στην κατάσταση που ήταν, σε ένα δρόμο εξαιρετικά επικίνδυνο, με ανύπαρκτο φωτισμό, καθώς η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο και θα έπρεπε να ενεργήσει διαφορετικά.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής έκανε λόγο «για μία εξόχως νομικά, μα προπαντός κοινωνικά, σημαντική απόφαση με πολλούς συμβολισμούς κι αποδέκτες. Είναι φανερό, ότι το Δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη και συνάμα έδειξε τον τρόπο, με τον οποίο πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπό μας επί τη βάσει αλληλεγγύης και αμοιβαίας προστασίας. Αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Λευτέρη να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη, για την δικαίωση και την ανάπαυση της ψυχής του αδικοχαμένου παιδιού».

πηγή: news.gr