Κερπινιώτης: «Φθάσαμε στο και πέντε για το Πανεπιστήμιο…»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 07:30 Κερπινιώτης: «Φθάσαμε στο και πέντε για το Πανεπιστήμιο…»

Την αίσθηση του ότι η αντίδραση από τους τοπικούς φορείς ήρθε πολύ αργά, μεταφέρει σε δελτίο τύπου ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κερπινιώτης.

Ο κ. Κερπινιώτης όπως σημειώνει, συμμετείχε και θα συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια προς αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται σε βάρος της Λαμίας και της Περιφέρειας, χωρίς όμως να δίνει «άλλοθι», όπως λέει, «σε όσους όψιμα ενδιαφέρθηκαν που η Λαμία χάνει ένα ακόμη Ανώτατο Ίδρυμα».

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

«Στην πρόσφατη σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και για την τύχη του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που έχει έδρα τη Λαμία, διατύπωσα την άποψη ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε στο «και πέντε».

Αυτό το αποδεικνύει και η εισαγωγή του προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή που θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

«Στο και πέντε» δηλαδή προσπαθούμε να αλλάξουμε τα σχέδια του κ. Γαβρόγλου και κάθε κυρίου Γαβρόγλου που αποφασίζει για την τύχη του τόπου μας και για το μέλλον των παιδιών μας.

Θεωρώντας όμως χρέος μου να συμμετέχω σε κάθε προσπάθεια που είναι προς το συμφέρον του τόπου, ειδικά όταν αποδεδειγμένα σε βάρος του συντελούνται καταφανέστατες αδικίες, πήγα τόσο στην σύσκεψη όσο και στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ πρόκειται να πάω και στο συλλαλητήριο που αποφασίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου.

Επειδή όμως το «έγκλημα» που συντελείται έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσω άλλοθι σε όσους όψιμα ενδιαφέρθηκαν που η Λαμία χάνει ένα ακόμη Ανώτατο Ίδρυμα. Σε όσους, άλλα λένε μπροστά στους πολίτες κι άλλα μπροστά στον Γαβρόγλου και την αυλή του. Σε εκείνους, που θα τολμήσουν να βάλουν το όνομά τους στην ταφόπλακα του ΤΕΙ Στερεάς και στη μη ίδρυση Πανεπιστημίου με έδρα τη Λαμία.

Κύριοι η Λαμία είναι πρωτεύουσα Περιφέρειας και δεν μπορεί να σέρνεται ή να κολλάει στην ουρά της Θεσσαλίας.

Ο κ. Γαβρόγλου και οι ακόλουθοί του θα πρέπει να το σκεφτούν καλά γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που και ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας και αντιδρούμε.

Πρόταση μου, ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς με πρώτη ύλη το ΤΕΙ Στερεάς και τις Πανεπιστημιακές Σχολές Πληροφορικής που «χάρισαν» κάποιοι άλλοι νωρίτερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κωνσταντίνος Κερπινιώτης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Λαμιέων»
Προσαρμοσμένη αναζήτηση