Το κύκλωμα χρυσού στις ΗΠΑ - Τα σχέδια για επέκταση στο Βέγκας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 21:59 Το κύκλωμα χρυσού στις ΗΠΑ - Τα σχέδια για επέκταση στο Βέγκας

Kαι στο… Las Vegas! Η συνάντηση των Αρχηγών, του 65χρονου έμπορου χρυσού και του 36χρονου «Τουρκο-Σύριου» για τον καθορισμό της τιμής αγοράς χρυσού.

Την επέκτασή στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ σκεφτόταν σοβαρά ο 60χρονος γνωστός ενεχυροδανειστής, όπως ανέφερε ο ίδιος, μία επιλογή η οποία πιθανά θα ήταν το όχημα για το κύκλωμα ώστε να μπει στα καζίνο. Η πρώτη αναφορά έρχεται μέσω sms με παραλήπτη έναν 47χρονο στις 9.49 το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου.

Τηλε-ενεχυροδανειστής: Δημήτρη σε παρακαλώ από αύριο ασχολήσου με την Αμερική και κλείσε την δουλειά

Δημήτρης: Βεβαίως θα ασχοληθώ άμεσα

Στις 5.20 το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου γίνεται αναλυτική τηλεφωνική συζήτηση.

Τηλε-ενεχυροδανειστής: Με την Αμερική έχουμε καμιά εξέλιξη;

Δημήτρης: Με την Αμερική τους έχω στείλει email εδώ και μία εβδομάδα και δεν απαντούν και τους έστειλα και επαναληπτικό email και πάλι δεν απαντούν. Εμένα αυτό με ανησυχεί. Έχω κάνει και μια έρευνα λίγο σε ακίνητα στις περιοχές που επιτρέπονται αλλά εκείνο που με ανησυχεί είναι που δεν απαντούν οι δικηγόροι.

Τηλε-ενεχυροδανειστής: Ναι δεν τους παίρνεις τηλέφωνο;

Δημήτρης: Να τους πάρω αλλά είναι και η διαφορά της ώρας

Τηλε-ενεχυροδανειστής: Ε τώρα άμα πάρεις καλά είναι

Δημήτρης: Τώρα είναι κλειστά μπήκα πριν μια ώρα μέσα δεν έχουν ανοίξει ακόμα μπήκα στο site γράφει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Να τους πάρω ένα τηλέφωνο ευχαρίστως/ Αλλά με ανησυχεί γιατί νομίζω τους βάλαμε δύσκολα πλέον τους ζητάμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα να μας πούνε.

Ο άνθρωπος με το όνομα Δημήτρης εμφανιζόταν ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο 65χρονος παλιός έμπορος χρυσού και φερόμενος ως ο αρχηγός της πρώτης εγκληματικής ομάδας κανονίζει συνάντηση με τον 36χρονο Ισμαήλ, τον επιχειρησιακό αρχηγό της δεύτερης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός της βασικής τιμής αγοράς χρυσού που κυμαινόταν από 850 έως 1.000 ευρώ κάτω από την διεθνή χρηματιστηριακή τιμή του χρυσού, ώστε να πάψει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

65χρονος: Δεν είναι τους άφηνα ανοιχτά και παθαίναμε ζημιές. Δεν είναι. Πιέζανε αυτοί εδώ πέρα μόλις ανέβαινε τα κέρδη τους θέλουν να τα πάρουν αμέσως, μόλις κατεβαίνει περίμενε, περίμενε… και τους έχω σιχαθεί όλους γι αυτό τα παράτησα. Δηλαδή μου έλεγε ο άλλος δεν ξέρω.. πάρε 5 και μην τα κλείνεις πάρε 10 και μη τα κλείνεις, τώρα αυτές τις δουλειές, θα κάθομαι εγώ να κάνω συνέχεια. Δεν πάνε να γ………. λίγη δουλειά και ήρεμη

Ισμαήλ: Να εγώ αυτό κάτω τώρα και σήμερα ήταν να κλείσω άλλα 150 πάλι με ζημιά, μετά αποφάσισα να το αφήσω για την Δευτέρα, ότι γίνει τη Δευτέρα.

65χρονος: Μάλιστα κατάλαβα, Ισμαήλ εγώ γι αυτό φωνάζω η ζημιές είναι μεγάλες

Ισμαήλ: Είναι πάρα πολύ μεγάλες, άστα να πάνε

65χρονος: Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες εγώ μια φορά πλήρωσα 10 κιλά μονοκόμματα και κάθομαι και σκέφτομαι τώρα σε αυτή τη δουλειά κερδίσανε οι μεταφορείς κερδίσανε οι ραφιναρίες όταν τα καθαρίζανε εδώ πέρα και μεις παίρναμε τ’ α………. μας  

Ισμαήλ: Τ’ α……… μας ακριβώς

65χρονος: Όλοι αυτοί έχουν παροχή υπηρεσιών κερδίζουνε, ολόκληρη φασαρία τώρα μια έτσι την άλλη αλλιώς, τέλος πάντων Ισμαήλ θα τα πούμε

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δρομολόγια του χρυσού με τα λεωφορεία που ταξίδευαν στην Κωνσταντινούπολη αντιμετώπιζαν προβλήματα διότι οι «μεταφορείς» του τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή ήταν… απρόσεχτοι. Αντίθετα, ο 65χρονος αρχηγός έκανε ο ίδιος την μεταφορά προς τα ΚΤΕΛ της οδού Δράκοντος στον Κηφισό, όπου ήταν η αφετηρία των λεωφορείων, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Οι μεταφορείς του πήγαιναν ανά δύο με σκούτερ. Ο συνοδηγός κατέβαινε με το σακίδιο που περιείχε τους ράβδους χρυσού. Έμπαινε στο λεωφορείο και έδινε «χέρι με χέρι» το πολύτιμο φορτίο στον συνεργό οδηγό.

Ο 65χρονος αρχηγός πήγαινε μόνος του με τη Μερσεντές του. Στάθμευε κοντά στην αφετηρία και καλούσε τον συνεργαζόμενο οδηγό. Έκανε μια μικρή βόλτα μαζί του, του έδινε τον χρυσό και στην συνέχεια τον αποβίβαζε για να επιστρέψει στο λεωφορείο. Με τη σειρά του  οδηγός τοποθετούσε το δέμα με τον χρυσό σε κρύπτη του λεωφορείου όπου με την άφιξή του στην Τουρκία το παρέδιδε σε δύο μέλη του κυκλώματος.

Χρησιμοποιούσαν κυρίως το πρωινό και το μεσημεριανό δρομολόγιο (11:00 και 14:00).

Άμεσος βοηθός του γνωστού ενεχυροδανειστή με τον οποίο είχε συγγενικές σχέσεις, ήταν η 40χρονη Γιούλη που είχε τον ρόλο της γενικής διαχειρίστριας και εργαζόταν στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων. Ήταν εκείνη που φρόντιζε για τη χρηματοδότηση των καταστημάτων και τη συγκέντρωση του χρυσού στο κεντρικό κατάστημα. 

Το κύκλωμα έκανε και νομιμοφανή εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία μέσω του τελωνείου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εκεί δηλαδή όπου υπηρετούσε μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, ο κατηγορούμενος αστυνομικός και στη συνέχεια αποσπάστηκε στη Διεύθυνση Επισήμων και στη σκοπιά οικίας Έλληνα αξιωματούχου στην Ευρώπη. 

Φωτό: Ευρωκίνηση

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση