Η «Ψυχή της Παύλιανης» στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 07:53 Η «Ψυχή της Παύλιανης» στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας «Η Ψυχή της Παύλιανης» την Πέμπτη 22/11/18 στην «Κιβωτό του Κόσμου» στο Διμήνι του Βόλου. 

  Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, οι γυναίκες του χωριού επέλεξαν φέτος να πλέξουν μάλλινα κασκόλ, τα οποία προσφέρθηκαν μαζί με γλυκίσματα και τρόφιμα σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά της Δομής. Την δράση ανέλαβε, οργάνωσε και συντόνισε η Κοινωνιολόγος του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» κ. Ζούνη Μαρία.

       Η υποδοχή της ομάδας στο Σπίτι φιλοξενίας των παιδιών έγινε από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μαρμαρινού Ντίνα ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων της Δομής από τον Παιδαγωγό κ. Παυλή Μιχάλη.

Η «Κιβωτός του Κόσμου»-  «Το σπίτι φιλοξενίας  παιδιών» στο Διμήνι -Βόλου

      Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που ιδρύθηκε το 1998 από τον ιερέα-πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Απευθύνεται σε παιδιά που ζουν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα και τα οποία εντάσσονται στην Κιβωτό κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

   Στο Διμήνι του Βόλου το Σπίτι φιλοξενίας των παιδιών αποτελεί μια ξεχωριστή και πρωτοποριακή Δομή για τα ελληνικά δεδομένα. Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2016 ενώ σήμερα φιλοξενούνται περίπου 27 αγόρια στα οποία προσφέρονται στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ένδυση, υπόδηση και εκπαίδευση.

Στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού βρίσκεται και το Γεωργικό Σχολείο το οποίο αποτελείται από τα εξής άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια:

  • Ελαιοτριβείο
  • Οινοποιείο
  • Τυροκομείο
  • Εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών
  • Εργαστήριο παρ. γεωργικών προϊόντων
  • Εργαστήριο παρασκευής Ζωοτροφών
  • Πετρόμυλος

Στόχος του Γεωργικού σχολείου είναι αφενός η επαφή των παιδιών με την φύση και τα ζώα, αφετέρου μέσα από την εκπαίδευση τους η κατεύθυνση τους σε επαγγέλματα του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα λειτουργεί Κοινωνική Υπηρεσία όπου με την πνευματική καθοδήγηση του πατρός Αντωνίου και τα απαραίτητα προγράμματα παρέχει στα παιδιά την μέγιστη δυνατή στήριξη.

Ο εθελοντισμός αποτελεί άρρηκτο συνδετικό κρίκο για την λειτουργία της Κιβωτού του κόσμου.

Σύμφωνα με δήλωση της κ. Ζούνη «Σήμερα βρεθήκαμε σε ένα ξεχωριστής σημασίας έργο προσφοράς και εθελοντισμού. Ένα έργο με πρωταγωνιστή τον «καπετάνιο» Πατέρα Αντώνιο και ένα δυνατό «πλήρωμα» από στελέχη, εθελοντές και παιδιά σε ένα όμορφο ταξίδι ζωής. Θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα αγάπης και ελπίδας που πήραμε, πως όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε ώστε να μην υπάρχουν πεινασμένα, λυπημένα, άρρωστα και μοναχικά παιδιά. Η πρωτοβουλία του Πατέρα Αντώνιου καθώς και η στήριξη των εθελοντών στο έργο του ας αποτελέσουν παράδειγμα μίμησης για όλους μας»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση