Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης για δύο Δήμους της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 23:15 Ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης για δύο Δήμους της Φθιώτιδας

Μακρακώμης και Καμένων Βούρλων…

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης για την απευθείας εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην εταιρεία «RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ».

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στο συμβούλιο και όχι όπως προβλέπει ο νόμος για τέτοιες υποθέσεις, δηλαδή με την πλειοψηφία του συνόλου (στους 27 του συμβουλίου).

Επίσης ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Καμένων Βούρλων που περιείχε αναμόρφωση και τροποποίηση του προϋπολογισμού, του ετήσιου σχεδίου δράσης και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2018, μετά από προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Τσώμου.

Ο τελευταίος προσέφυγε με αναλυτικές παρατηρήσεις ως προς την αναμόρφωση – τροποποίηση, τις οποίες παραδέχτηκε εν μέρει και η Δημοτική Αρχή για εκ παραδρομής μεταφορά στο αποθεματικό πιστώσεις του ΕΣΠΑ, καθώς και ενίσχυση κωδικού που δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό. Επίσης λόγω λάθους ενισχύθηκε άλλος κωδικός, το ποσό του οποίου δεσμευόντουσαν να το μεταφέρουν στους σωστούς σε επόμενη συνεδρίαση.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι και για τις δύο ακυρωτικές αποφάσεις χωρεί προσφυγή στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152.