Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων στον Αλμυρό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 12:14 Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων στον Αλμυρό

Άγνωστος ο ακριβής αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν με φόλες

Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σημειώθηκε στον Αλμυρό Βόλου. Το νέο περιστατικό σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού κ.Αθηνά Υφαντή, σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, με τους κατοίκους να ανακαλύπτουν τι είχε συμβεί το πρωί του Σαββάτου.

Ακόμα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν με φόλες. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αλμυρού έχει καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα προσκομίσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού την πραγματογνωμοσύνη κτηνιάτρου που επιβεβαιώνει την δηλητηρίαση των ζώων που εξέτασε.

Ο κτηνίατρος κ. Νίκος Γερογιάκομος δήλωσε στο almyros.gr: «Κατά το τελευταίο συμβάν με δηλητηρίαση ζώων, σε μένα προσωπικά έγινε αναφορά για τρία νεκρά σκυλιά, ενώ μου έφεραν ένα το οποίο καταφέραμε να σώσουμε. Δεν γνωρίζω τον αριθμό των ζώων που θανατώθηκαν, όμως σύμφωνα με τους συμπολίτες μας πρόκειται για πολλά ζώα σκυλιά και γάτες».

Από την πλευρά του ο κτηνίατρος κ. Ηλίας Διαμαντής: «Το Σάββατο που μας πέρασε, σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό δηλητηρίασης ζώων. Καταφέραμε να σώσουμε δύο, δυστυχώς όμως σύμφωνα με τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής θανατώθηκαν πολλά ζώα. Στο ένα εκ των δύο που προλάβαμε να θεραπεύσουμε, κάναμε εμετική ένεση. Το σκυλί «έβγαλε» κομμάτι κρέας, εμποτισμένο με δηλητήριο. Δεν γνωρίζω ακριβώς τον ακριβή αριθμό, σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δηλητηριάστηκαν πολλά ζώα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση