Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραχωρούνται στους Δήμους τα πρώην Ειρηνοδικεία Μακρακώμης και Θερμοπυλών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 20:40 Παραχωρούνται στους Δήμους τα πρώην Ειρηνοδικεία Μακρακώμης και Θερμοπυλών

Την ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη ενός θέματος που κυνηγούσε από καιρό, εξέφρασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με την κατάθεση σχεδίου νόμου από το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο προβλέπεται η παραχώρηση των κτιρίων των πρώην ειρηνοδικείων Μακρακώμης και Θερμοπυλών στους Δήμους Μακρακώμης και Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου αντίστοιχα.

Η εν λόγω εξέλιξη βρίσκεται σε συνέχεια ανάλογων αποφάσεων, που ελήφθησαν πέρυσι, όπως εκείνη της παραχώρησης του κτιρίου του πρώην ειρηνοδικείου Αμφίκλειας προκειμένου να στεγαστεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς και εκείνη της παραχώρησης του κτιρίου του πρώην ειρηνοδικείου Σπερχειάδας στο Δήμο Μακρακώμης.

«Οι συγκεκριμένες παραχωρήσεις δημοσίων ακινήτων θέτουν ένα τέλος στη συνεχιζόμενη απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Σαρακιώτης.