Στην «Κιβωτό του Κόσμου» το 4χρονο «αγρίμι»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 18:15 Στην «Κιβωτό του Κόσμου» το 4χρονο «αγρίμι»

Στη Δομή Προστασίας για παιδιά «Κιβωτός του Κόσμου» βρίσκεται από την Τρίτη το 4χρονο παιδί - αγρίμι από τη Ζαγορά, που με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Το παιδί μεγάλωνε σε ένα σπίτι τρώγλη χωρίς πάτωμα και ανοιχτό από πολλές μεριές, με μοναδικό απάγκιο σε ένα δωμάτιο 3Χ3 όπου υπήρχε ένα μονό κρεβάτι και μια πολυθρόνα που χρησίμευε ως κούνια για κείνο.

Οι γονείς του, αλλά και ο παππούς με το θείο του που συμπλήρωναν το οικογενειακό περιβάλλον, φαίνεται να αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, αφού για τόσο καιρό μεγάλωναν εκτεθειμένο το παιδί που δεν έχει μάθει καν να μιλάει.

Στο Νοσοκομείο Βόλου έτυχε ιδιαίτερης περιποίησης ώσπου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να συνταχθούν τα χαρτιά για να εισαχθεί σε κάποια δομή.

Το νέο του σπίτι και οικογένεια είναι πλέον η «Κιβωτός του Κόσμου» στα Ιωάννινα, όπου έφτασε με συνοδεία κοινωνικής λειτουργού και με τη συνδρομή του «χαμόγελου του παιδιού» που προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει τον 4χρονο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση