Μπακογιάννης: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη τουριστική-πολιτιστική διαδρομή της Στερεάς»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 08:07 Μπακογιάννης: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη τουριστική-πολιτιστική διαδρομή της Στερεάς»

Την πρόσκληση για το μεγάλο έργο της «Πολιτιστικής, Περιβαλλοντικής, Τουριστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας» υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης (6/12) ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Το έργο που περιγράφεται ως ένα από τα μεγαλύτερα για την προσέλκυση τουρισμού, την αξιοποίηση πολιτιστικών χώρων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Στερεάς Ελλάδας, δρομολογείται και μπαίνει στη φάση υλοποίησης.

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα 25 έργα πολιτισμού που εκτελεί η Περιφέρεια, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους  για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο προϋπολογισμού 2.5 εκατ. ευρώ, οι οποίες κινητοποιούν και συντονίζουν συνολικά έργα 80 εκ. ευρώ (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ιδιωτικές επενδύσεις) και αναφέροντας συγχρόνως την σημασία του, αλλά και τα οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας.

«Ακολουθήσαμε το όραμα του «Διαζώματος» και του Σταύρου Μπένου και γίναμε συνοδοιπόροι για να επιτύχουμε κάτι μεγάλο και ωραίο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που ανέλυσε τους πέντε στρατηγικούς στόχους του έργου:

- Ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, εθνικοί δρυμοί, μνημεία της φύσης

- Τόνωση και Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας, με έμφαση στο τρίπτυχο Τουρισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον.

- Ενίσχυση της Καινοτομίας, ενδεικτικά σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, ο εναλλακτικός τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες, με στόχο την ανανέωση προϊόντων και υπηρεσιών.

- Προώθηση της απασχόλησης και της στοχευμένης κατάρτισης - επανακατάρτισης στον τομέα του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Τουρισμού.

-   Επικοινωνία, Δημοσιότητα και Προβολή της Πολιτιστικής – Περιβαλλοντικής Διαδρομής.

Η ενοποίηση όλων των χώρων της διαδρομής που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτιστικό πλούτο και την φιλοξενία, καθιστά τη Στερεά Ελλάδα έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και της Ευρώπης, ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση