Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 10:13 Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία Ελευθερίας

Στις 11:00' έξω από το κτίριο της Περιφέρειας...

90 λεπτά πριν το συλλαλητήριο που διοργανώνει η τοπική κοινωνία απέναντι στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, η πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία θα φιλοξενήσει ένα ακόμη συλλαλητήριο  της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και του ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ.

Η πρόσκληση είναι για τις 11 το πρωί  έξω από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αγρότες και Κτηνοτρόφοι λένε όχι:

• Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

• Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.

• Στους πλειστηριασμοί και τις κατασχέσεις.

Διεκδικούν:

1. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών από τη ζημιά της δακοπροσβολής.

2. Κάλυψη του κόστους σε όσους ελαιοπαραγωγούς προέβησαν σε δακοκτονία με ίδια μέσα μετά από προτροπή της Περιφέρεια, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

3. Κατάργηση του χαρατσιού 2% υπέρ της δακοκτονίας.

4. Δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους έγκαιρα και με πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού, διοικητικού και εργατικού προσωπικού από την Περιφέρεια για την εκτέλεση και τον έλεγχό της.

5. Να πληρωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με το σύνολο των ενισχύσεων. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

6. Να δοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Να μην ισχύσει το κριτήριο αρδευσιμότητας των κτημάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση