Ποιοι δεν θέλουν το Lamia Night & Run στην πόλη?

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 19:55 Ποιοι δεν θέλουν το Lamia Night & Run στην πόλη?

Ο νυχτερινός αγώνας δρόμου "Lamia Night & Run 2015", που θα έφερνε χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες στην πόλη, αναβλήθηκε.

O λόγος; Οι άνθρωποι που πάνε εδώ και δεκαετίες τη Λαμία πίσω. Οι αόρατες δυνάμεις που κινούν τα νήματα και με συνωμοτικό τρόπο μπλοκάρουν αυτά που δεν είναι υπό τον έλεγχό τους.

Όλοι θυμούνται τις παρασκηνιακές προσπάθειες να μην γίνει πέρυσι ο αγώνας. Παρ΄ όλα αυτά έγινε και σε κάποιους φαίνεται δεν άρεσε.

Έτσι λοιπόν ακόμα δεν έχουν δοθεί τα χρήματα για τον περσινό αγώνα από Δήμο και Περιφέρεια.

Ο Δήμος Λαμιέων παρόλο που υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τους διοργανωτές, η οποία ελέγχθηκε από τα αρμόδια όργανα ότι είναι νόμιμη, δεν προχώρησε τις διαδικασίες για την εκταμίευση του ποσού, γιατί κάποιοι φρόντισαν να τη θάψουν στα συρτάρια.

Μέσα από ένα έντονο παρασκήνιο πολλές εισηγήσεις δεν προχώρησαν, πιστώσεις χρημάτων μηδενίστηκαν και η Οργανωτική Επιτροπή έφτασε να υποβάλλει μέσω νομικής εταιρείας υπόμνημα για να αποδείξει τα αυτονόητα και τα νόμιμα.

Τελικά οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να μην εκτελεστεί  η σύμβαση το 2014 επιφέροντας μεγάλες καθυστερήσεις λόγω αλλαγής οικονομικού έτους.

Το κύριο όμως ζήτημα για τους διοργανωτές ήταν ότι λόγω της μη εκταμίευσης του ποσού δεν εγκρίθηκε η ένταξη της διοργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erusmus+ που θα αναβάθμιζε την διοργάνωση Ευρωπαϊκά και θα σταματούσε την ανάγκη οικονομικής συμμετοχής των ΟΤΑ. 

Σημαντική επίσης εξέλιξη ήταν ότι πριν την ακύρωση του Lamia Night & Run 2015 οι διοργανωτές θα υπέγραφαν σύμβαση χορηγίας με τη ΝΕΡΙΤ για ζωντανή μετάδοση του αγώνα.

Κερασάκι στη τούρτα είναι η μη εκτέλεση της σύμβασης του Lamia City Trail και από την Περιφέρεια λόγω “λαθών” υπηρεσιακών παραγόντων στην διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.

Αν για μια αθλητική εκδήλωση συμβαίνουν όλα αυτά, σκεφτείτε τι "παίζεται" για άλλα πιο σοβαρά θέματα, που τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα.

Άραγε σε τι μπορεί να ελπίζει αυτή η πόλη; 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση