Θέματα του Δήμου Δομοκού στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 09:42 Θέματα του Δήμου Δομοκού στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο το ξεκίνημα της συνεδρίασης περιελάμβανε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος τα οποία τα παρουσίασε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δημήτρης Τζιαχρήστας.

Ο κ. Τζιαχρήστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των ιαματικών πηγών καθώς και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων όπως είναι το Κατίκι Δομοκού, τα κηπευτικά προϊόντα, το κρασί και τα όσπρια που παράγονται στον Δήμο Δομοκού και συμβάλλουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου του Δ. Δομοκού και των επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δομοκού που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, έφεραν προς συζήτηση ζητήματα  που απασχολούν τους επαγγελματίες της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα τόνισαν ότι παρατηρείται το φαινόμενο της μείωσης της εμπορικής δραστηριότητας εξαιτίας της έντονης μείωσης του πληθυσμού στην επαρχία αλλά και  λόγω της κατασκευής του Ε65 και τοποθετήθηκαν ως προς το σχέδιο για τις αγροτικές επιχειρήσεις. Αναφορά έκαναν, επίσης, στην ύπαρξη του παραεμπορίου, τις εταιρίες δικαιωμάτων μουσικής και στα πάγια αιτήματα τους όπως είναι οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε ΔΟΥ, ΟΑΕΕ και Δ.Ε.Η.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των παρευρισκομένων το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προχώρησε στην ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων ημερησίας διάταξης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γκούβας Θανάσης και κ. Λύτρας Θωμάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δομοκού κ. Γκούβας Αποστολής και τα μέλη του Συλλόγου κ. Αντωνίου Λάμπρος, κα. Αποστολοπούλου Σοφία και κ. Τρούμπουλος Κωνσταντίνος, ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δομοκού κ. Κυρίτσης Δημήτρης καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων κ. Γκούβας Βασίλης, κ. Κασιδόπουλος Πολύβιος, κ. Μακρυγιάννης Θανάσης και κ. Παπαδημητρίου Γιάννης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση