OPERANDUM: Ανοιχτό Εργαστήριο για το Φυσικό Περιβάλλον του Σπερχειού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 17:40 OPERANDUM: Ανοιχτό Εργαστήριο για το Φυσικό Περιβάλλον του Σπερχειού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα «OPERANDUM» που χρηματοδοτείται από το "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020), παρουσίασαν το πρωί της Τρίτης (11/12) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, οι συνεργάτες της ITC AE και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε τοπικό επίπεδο πρόκειται για μια προσπάθεια συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων που έχουν αρμοδιότητα ή ενδιαφέρον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην κοιλάδα του Σπερχειού με το σχεδιασμό «πράσινων λύσεων».

Όπως μαρτυρά ο τίτλος του προγράμματος “OPERANDUM” σημαίνει OPEn-air laboRAtories for Nature baseD solUtions to Manage hydro-meteo risks μεταφρασμένο σε, ανοιχτά εργαστήρια σε φυσικό περιβάλλον που αναπτύσσουν δράσεις εμπνευσμένες και στηριζόμενες από τη φύση (Nature Βased Solutions – NBS) απέναντι σε (ακραίους) υδρο-μετεωρολογικούς κινδύνους (λόγω και της κλιματικής αλλαγής).

Ο Καθηγητής Μιχάλης Λούπης και η εκπρόσωπος της ITC κ. Ντέπυ Πάγκα περιέγραψαν στην κάμερα του LamiaReport το πρόγραμμα, απευθύνοντας συγχρόνως πρόσκληση για συνσχεδιασμό των «πράσινων λύσεων» με την τοπική κοινωνία για την τοπική κοινωνία.

Δείτε το βίντεο:

Στο OPERANDUM συμμετέχουν συνολικά 14 χώρες με 26 εταίρους, Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς και δημόσιες αρχές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση