Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 19:52 Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Για μόνιμο θεσμό του κοινωνικού κράτους και τέλος στην εργασιακή ομηρία λέει η κυβέρνηση.

Τροπολογία, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Οικονομικών «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πέρα βέβαια από την αγωνία των εργαζομένων στο «ΒσΣ» το νομοσχέδιο θέτει τέλος στη αγωνία των συνταξιούχων, καθώς δε θα γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις τους

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους και σταματά το απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισε, καθεστώς εργασιακής ομηρίας  για χιλιάδες συμβασιούχους και διασφαλίζεται η χρηματοδότησή του από πόρους του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού.

Μέσω ΑΣΕΠ θα καλυφθούν περισσότερες από 3.200 μόνιμες θέσεις προσωπικού στους δήμους που είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα – με προοπτική επέκτασης των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δήμους στο μέλλον. Προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η σωρευμένη εμπειρία για τις ευαίσθητες αυτές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που εργάζονται ήδη στο πρόγραμμα μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις στην ίδια ειδικότητα και στις αντίστοιχες οργανικές μονάδες των δήμων.

Οι εργαζόμενοι που καταλαμβάνουν τις νέες θέσεις απασχολούνται για μια, τουλάχιστον, δεκαετία στις υπηρεσίες του προγράμματος και δεν μετακινούνται, αποσπώνται ή μετατάσσονται σε άλλες θέσεις.

Δείτε την τοποθέτηση του Υπουργού:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com