Χαλάει ο καιρός τα Χριστούγεννα – Που θα χιονίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 14:51 Χαλάει ο καιρός τα Χριστούγεννα – Που θα χιονίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίθριος μέχρι τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας…

Με ανοιξιάτικο καιρό θα πραγματοποιηθεί η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα για τα Χριστούγεννα, ωστόσο τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα φέρνουν την αλλαγή του καιρού που αναμενόταν τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων, να ξεκινά νωρίτερα και συγκεκριμένα από το βράδυ της παραμονής της μεγάλης γιορτής.

Μέχρι τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου όμως θα συνεχιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας με γενικά αίθριο καιρό, κάτι που θα διευκολύνει τους εκδρομείς των Χριστουγέννων.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ψυχρή εισβολή από τα Βόρεια που θα επηρεάσει τη χώρα μας με βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μαθηματικού – Μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες από την πρωινή εκπομπή του OPEN:

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (22/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νοτιά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν στα δυτικά τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-12-2018 -ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος, όμως βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα  αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν  τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στη Μακεδονία και τη  Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα βόρεια  ορεινά.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη  χώρα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7,  στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια σε βόρειους 5 με 6  μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 25-12-2018 - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με  τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. Βαθμιαία τα  φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν  την υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές  ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.  Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα  σταματήσουν.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις  4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ.  Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι  βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια  ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε πτώση από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί κατά  τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση