Η ληστεία της δεκαετίας έγινε στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 10:16 Η ληστεία της δεκαετίας έγινε στη Φθιώτιδα!

Η απιστία, η άμβλωση, το μαχαίρι και μια ιστορία με επίλογο «καμπάνα» τεσσάρων ετών…

Μία όχι και τόσο συνηθισμένη περίπτωση ληστείας, κλήθηκε να δικάσει το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

Ο ληστής, κάτοικος Καμένων Βούρλων, πραγματοποίησε μια ληστεία – παρωδία που παραπέμπει μάλλον σε σενάριο ταινίας κωμωδίας, παρά δράσης!

Όλα έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε ληστεία σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Καμένα Βούρλα. Εισέβαλε μάλιστα με μαχαίρι, απειλώντας την ιδιοκτήτρια και αφαιρώντας φάκελο που περιείχε 5.000 ευρώ.

Ως εδώ όλα παραπέμπουν σε μια κανονική ληστεία, υπάρχουν όμως και οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά…

Πρώτο και βασικό ότι ο ληστής επέλεξε αυτοσχέδια μάσκα που δεν έκρυβε το πρόσωπό του και αναγνωρίσθηκε αμέσως από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Η τελευταία μάλιστα τυγχάνει να είναι και γειτόνισσα αφού ο δράστης διέμενε στην ίδια πολυκατοικία!

Και έχει και συνέχεια καθώς η δικαιολογία για να αρπάξει τα χρήματα ήταν η ανάγκη που είχε για να κάνει άμβλωση η γυναίκα με την οποία είχε σχέση και ήταν παντρεμένη!!! Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν άμεσα, βρήκαν τα 4.500 από τα 5.000 ευρώ καθώς όπως είπε τα υπόλοιπα τα χάλασε για να μπορέσει η «παντρεμένη» να κάνει την άμβλωση.

Φυσικά και το Δικαστήριο είδε τη σοβαρή πλευρά της υπόθεσης που αφορούσε ληστεία με μαχαίρι, για την οποία επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ για την οπλοκατοχή άλλους 5 μήνες. Το θετικό για τον κατηγορούμενο είναι ότι έχει 3ετη αναστολή, προκειμένου να σκεφτεί τι έκανε και να μην το επαναλάβει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση