6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός: Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 20:46 6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός: Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα

Ο επιτυχημένος θεσμός που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να οραματιστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους «επιχειρήσεις».

Την παρουσίαση του 6ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, πραγματοποίησαν στην αίθουσα του ΕΒΕ Φθιώτιδας, οι φορείς υλοποίησής του.

Τα πέντε Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Συμβάλλει στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και προάγει την οικονομία...», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που διανύει την 6η συνεχή χρονιά του (ξεκίνησε το 2013 ως Περιφερειακός), έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός, είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι για την επαφή των νέων και ειδικότερα των μαθητών με την επιχειρηματικότητα, μέσω της καινοτομίας που μπορούν να προσφέρουν τα νέα μυαλά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις τοποθετήσεις όλων των φορέων που "αγκαλιάζουν" το διαγωνισμό:

Ο 6ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) και Γ΄ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας. Σκοπός του είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν, να μάθουν να αυτενεργούν και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που «οξύνουν» το νου.

Φέτος αναβαθμίζεται περαιτέρω με εφτά βραβεία για τις καλύτερες εργασίες. Η υποβολή τους θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά και έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.chambers4youth.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση