Ανοιχτός ο Ε65 – Αποχώρησαν τα τρακτέρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 14:10 Ανοιχτός ο Ε65 – Αποχώρησαν τα τρακτέρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ραντεβού το Γενάρη λένε οι αγρότες και προαναγγέλλουν «σεισμό» με τις κινητοποιήσεις τους…

Τον δρόμο της επιστροφής πήραν το μεσημέρι του Σαββάτου, τα τρακτέρ των αγροτών της Καρδίτσας από τον Ε-65 στον κόμβο του ΔΕΛΤΑ.

Βρίσκονταν εκεί από το μεσημέρι της Δευτέρας και σήμερα, 5 μέρες μετά λήφθηκε η απόφαση της άρσης του μπλόκου, με την κινητοποίηση να χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένη από την πλευρά των αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε πάνω στον αυτοκινητόδρομο, από το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ, ο κ. Τζέλλας τόνισε ότι αυτές οι λίγες ημέρες στάθηκαν αρκετές για να παραδεχθεί η κυβέρνηση το πρόβλημα των ανοιχτών τιμών, έστω κι αν είναι απαράδεκτο να δηλώνει ο υπουργός ότι δεν το γνώριζε, ενώ με την πίεση που ασκήθηκε προωθήθηκε αφορολόγητο 7.500 ευρώ για τους αγρότες. Δεν είναι αυτό που επιδιώκαμε, τόνισε, αλλά σίγουρα είναι μία βελτίωση που θα βοηθήσει να πάρουν χρήματα από τις ενισχύσεις οι παραγωγοί.

Τόσο αυτός όσο και ο κ. Τσιούτρας που πήραν το λόγο, πλαισιωμένοι από αγρότες αλλά και από εκπροσώπους φορέων που έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν, υπογράμμισαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων παραμένει εν ισχύ και αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν ενημερωτικές συσκέψεις σε όλα τα χωριά και μπροστά μας υπάρχει ένας καυτός Ιανουάριος, που μπορεί να φέρει κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, εφόσον αυτό αποφασισθεί από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Τα λόγια του κ. Τζέλλα στο κλείσιμο της τοποθέτησής του είναι χαρακτηριστικά, αφού είπε  ότι αυτή η κινητοποίηση ήταν ο προσεισμός και πως ο κύριος σεισμός θα έρθει τον Γενάρη. Τότε, τόνισε, θα υποχρεώσουμε την κυβέρνηση όχι μόνο να μας ακούσει αλλά και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά  μας.

Όπως προείπαμε στον χώρο του μπλόκου υπήρχαν και φορείς, μεταξύ των οποίων το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών και άλλοι.

Μετά το τέλος της συνέντευξης αγρότες και τρακτέρ εγκατέλειψαν τον Ε-65 και μετά από κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις από τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τον αυτοκινητόδρομο, αυτός δόθηκε στις 13.55 στην κυκλοφορία.

Πηγή: KarditsaLive.net

* Σε συνέχεια του από 17-12-2018 Δελτίου Τύπου, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, αίρονται οι κυκλοφοριακές στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+300) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 72+300), σήμερα Σάββατο (22-12-2018) και από ώρα 13:45΄, λόγω αποχώρησης των αγροτικών μηχανημάτων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση