Έργα 9 εκατομμυρίων ευρώ από τη Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 17:00 Έργα 9 εκατομμυρίων ευρώ από τη Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας

Η  Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας συνεχίζοντας τις επιτυχημένες προσπάθειες για εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων που βελτιώνουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, πέτυχε το τελευταίο χρονικό διάστημα την ένταξη σημαντικών έργων.

Στην πρόσκληση ΙΙ ″Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων″ του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, χρηματοδοτούνταιτα παρακάτω έργα :

  • Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων Ε.Ε.Λ. Λαμίας″ για την αξιοποίηση των επεξεργασμένων εκροών του Βιολογικού Καθαρισμού προς γεωργική χρήση. Προϋπολογισμός 2.450.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.
  • Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και αγωγός μεταφοράς Φραντζή″. Προϋπολογισμός 1.780.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.
  • Προμήθεια Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού 200 KWp στην Ε.Ε.Λ. Λαμίας″. Προϋπολογισμός 240.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α.

          Επίσης, η Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας από κοινού με τον Δήμο Μακρακώμης πέτυχε την ένταξη στην πρόσκληση Ι ″Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης″ του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, της χρηματοδοτούμενης Πράξης : ″Διαχείριση πόσιμου νερού περιοχών Σπερχειάδας -Μακρακώμης και Υπάτης″ που περιλαμβάνει τα έργα :

  • Αναβάθμιση Αγωγών Εξωτερικού Υδραγωγείου Συνδέσμου Ύδρευσης ΟΤΑΝ. Φθιώτιδας από πηγές Κανάλια Πύργου Υπάτης″. Προϋπολογισμός 2.250.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.
  • Προμήθεια Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών περιοχών Σπερχειάδας- Μακρακώμης και Υπάτης″. Προϋπολογισμός1.000.000,00 € με Φ.Π.Α.

          Επί πλέον αξιολογήθηκε θετικά η πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας για την χρηματοδότηση στην πρόκληση του Ε.Π. ″Στερεά Ελλάδα″ με τίτλο ″Έργα εξοικονόμησης και αναβάθμισης της ποιότητας του πόσιμου νερού″ της Πράξης ″Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αναβάθμισης ποιότητας και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Λαμίας″ . Προϋπολογισμός 1.150.100,00€ με Φ.Π.Α.

          Τα παραπάνω έργα, συνολικού προϋπολογισμού 8,9 εκατομμυρίων ευρώ, εκτός της συμβολής τους στην βελτίωση των υποδομών, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος, θα συμβάλλουν θετικά και στην οικονομική δραστηριότητα του Δήμου και της περιοχής μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση