Βόμβες Σγουρίδη: Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να καθυστερήσει την Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 12:02 Βόμβες Σγουρίδη: Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να καθυστερήσει την Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης είπε αρχικά υπαινικτικά, ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα».  Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε επίσης ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν τι θα μπορούσε να συμβεί είπε ο κ. Σγουρίδης: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Νωρίτερα ο κ. Σγουρίδης είπε: «Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή τον β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική επλειοψηφία».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση