Φθιώτιδα: Αυτά κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από τους δύο ληστές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 08:06 Φθιώτιδα: Αυτά κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από τους δύο ληστές

Απολογούνται σήμερα Δευτέρα σε Ανακριτή και Εισαγγελέα οι δυο νεαροί που συνελήφθησαν για ληστείες και κλοπές στα Καμένα Βούρλα...

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του διδύμου που «χτυπούσε» στη Λοκρίδα.

Κουκούλα και πιστόλια replica, λοστό και κινητά τηλέφωνα κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας που βρέθηκαν στα ίχνη του «διδύμου» που χτυπούσε πρατήρια και καταστήματα στην περιοχή της Λοκρίδας.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες γύρω από τη δράση των δύο νεαρών που με περίσσεια θρασύτητα είχαν αναστατώσει τα Καμένα Βούρλα αλλά και την υπόλοιπη Λοκρίδα με την παράνομη δράση τους.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση:

Συνελήφθησαν άμεσα δύο (2) νεαροί ημεδαποί, μετά από διάπραξη απόπειρας ληστείας σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, χθες (28-12-2018) νωρίς το απόγευμα σε περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός του οχήματος διαφυγής τους και η σύλληψη των δύο ανωτέρω επιβαινόντων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και διακριτικής επιτήρησης καταστημάτων σε περιοχές της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Προηγήθηκε ειδικός σχεδιασμός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την αποτροπή τέλεσης ληστειών και κλοπών, καθώς και την ενδελεχή διερεύνηση συναφών εγκληματικών ενεργειών που διαπράχθηκαν πρόσφατα στην ανωτέρω περιοχή, ενώ συνάμα εντατικοποιήθηκαν οι περιπολίες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.».

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον:

  • (2) ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων, οι οποίες διαπράχθηκαν την 27-10 και 23-12-2018 αντίστοιχα, στην περιοχή Καινούργιο Φθιώτιδας, με λεία χρηματικά ποσά,
  • διακεκριμένη κλοπή σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, που διαπράχθηκε την 21-12-2018 στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα πακέτα παραγγελιών προιόντων, τα οποία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ανωτέρω εταιρεία, καθώς και
  • κλοπή από κέντρο αισθητικής, που διαπράχθηκε την 19-12-2018 στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, όπου αφαιρέθηκε μία γυναικεία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

Όπως προκύπτει από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, ο ένας εκ των συλληφθέντων ενέχεται σε όλες τις προαναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες, ενώ ο δεύτερος, ως συνεργός του, στην απόπειρα ληστείας όπου συνελήφθησαν χθες το απόγευμα και στην μία από τις δύο ληστείες του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (2) πιστόλια (τύπου replica),
  • κουκούλα full face,
  • σιδερένιος λοστός,
  • (3) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

* Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση