Φθιώτιδα: Μάχη με το χιονιά για απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων στο Γαρδίκι (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 08:01 Φθιώτιδα: Μάχη με το χιονιά για απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων στο Γαρδίκι (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Τους 70 πόντους έφτασε το χιόνι στο Γαρδίκι και σε άλλα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Το πιο ψηλό λεπιδοφόρο όχημα του στόλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενεργεί από νωρίς στο δρόμο Κανάλια – Γαρδίκι Ομιλαίων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς το ξενοδοχείο και να απεγκλωβιστούν οι 50 περίπου επισκέπτες του που έκαναν ρεβεγιόν εκεί.

Στο σημείο βρίσκεται επίσης με το εφοδιασμένο με λεπίδα τρακτέρ του και ο δημοτικός σύμβουλος Μακρακώμης και υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος, που το βράδυ της παραμονής βοήθησε στον απεγκλωβισμό των εκδρομέων στο Δασικό Χωριό πάνω από την Κάψη.

Μπροστά τους υψώνονταν ένα πραγματικό τείχος από χιόνι, το οποίο χτυπούσαν και με εργαλεία ρίχνοντας συγχρόνως αλάτι για το άνοιγμα του δρόμου.

Σημειώνουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να προσεγγίσουν απλά το ξενοδοχείο, αλλά να διαμορφώσουν το δρόμο έτσι ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να κινηθούν σε αυτόν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο Γαρδίκι.

Δείτε βίντεο με τα τελευταία μέτρα που διανύουν τα μηχανήματα για να φτάσουν στο ξενοδοχείο:

Σε όσα σημεία επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας υπάρχει ο στόχος να έχουν ολοκληρώσει τη διάνοιξη πριν το βράδυ της Τετάρτης (2/1) όταν νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα και ειδικότερα την Κεντρική και Ανατολική Στερεά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση