Διπλάσιο χιόνι μέσα στη Λαμία αύριο Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 19:27 Διπλάσιο χιόνι μέσα στη Λαμία αύριο Παρασκευή

Το βαρομετρικό χαμηλό «Σοφία» θα συνεχίσει να επηρεάζει με έντονα καιρικά φαινόμενα τη Φθιώτιδα και τις επόμενες ώρες.

Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις που έφερε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ακόμη και μέσα στη Λαμία, σύμφωνα με τη νεότερη πρόβλεψη του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, το επόμενο κύμα που αναμένεται την Παρασκευή (4/1/2019) θα είναι ακόμη πιο έντονο, καθώς η ψυχρή εισβολή θα ενταθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση (διπλάσια χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Φθιωτικής πρωτεύουσας).

Δείτε τη θέση της «Σοφίας» λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης, που έφερε και τις χιονοπτώσεις στη Λαμία.

Όσον αφορά τη νότια Φθιώτιδα, περιμένουμε και εκεί να το γυρίσει σε χιόνι τις επόμενες ώρες, ενώ από το απόγευμα θα έχουμε χιονόστρωση σε περιοχές άνω των 100μ (π.χ. Μαρτίνο, Αταλάντη). Χιονόστρωση προβλέπεται επίσης και στα Καμένα Βούρλα-Άγιο Κωνσταντίνο. Εξασθένηση των χιονοπτώσεων θα έχουμε στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Νέος γύρος χιονοπτώσεων προβλέπεται προς το μεσημέρι της Παρασκευής με χιονόστρωση σε όλο το νομό, ακόμη και στα νότια παραλιακά τμήματα. Βελτίωση του καιρού θα έχουμε από τις βραδινές ώρες. Εκτιμάται ότι περίπου 20εκ πρόσθετο χιόνι θα πέσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Σάββατο

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις με ασθενείς ΒΔ ανέμους και ισχυρό κατά τόπους παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 1 βαθμούς.

Κυριακή (Θεοφάνεια)

Αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό (ενδεικτική θερμοκρασία από -1 έως 7 βαθμούς).

Οι πολικές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι περίπου τις 10 Ιανουαρίου, οπότε είναι πιθανό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (7-10 Ιανουαρίου) να προκύψουν νέες ατμοσφαιρικές διαταραχές, ικανές να δώσουν εκ νέου χιονοπτώσεις έως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση