Φθιώτιδα: Μάχη με το χιονιά - Που χρειάζονται αλυσίδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 20:17 Φθιώτιδα: Μάχη με το χιονιά - Που χρειάζονται αλυσίδες

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία για να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες - Απαγορευτικό για φορτηγά και μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι.

Από τα ξημερώματα είναι στους δρόμους το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, οδηγοί, χειριστές και εργαζόμενοι, καθώς επίσης και όλοι οι διαθέσιμοι αστυνομικοί της Δ.Α. Φθιώτιδας για να αντιμετωπίσουν το χιονιά που χτύπησε από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο εθνικό δίκτυο το απαγορευτικό στα φορτηγά και ο σωστός συντονισμός, αυτή τη φορά αν και έπεσε αρκετό χιόνι, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία (δείτε εδώ).

Αυτή την ώρα (19:00' - 3/1/19), έχει έντονη χιονόπτωση στην περιοχή της Υλίκης και στο Μαρτίνο, αλλά το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο.

Επόμενος στόχος ήταν να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές αρτηρίες προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι, όπου δεν σταμάτησε να χιονίζει από το πρωί μέχρι και τώρα, με κάποια μικρά διαστήματα ύφεσης των φαινόμενων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου υπήρχε αυξημένη κίνηση όλες τις ώρες λόγω της επιστροφής, ωστόσο δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες και ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός. Στο ύψος της Λαμίας, στη διασταύρωση Σανατορίου υπήρχε μπλόκο για τα φορτηγά από την Τροχαία, ενώ τα ΙΧ κινούταν μόνο με αλυσίδες όπως και προς Μπράλο και προς Καρπενήσι.

«Κύριος στόχος είναι να κρατήσουμε ανοιχτούς τους τρεις μεγάλους κεντρικούς άξονες προς Δομοκό, Καρπενήσι και Μπράλο», δήλωσε νωρίς το πρωί στην κάμερα του LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος.

Στη μάχη με τα χιόνια, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, βρέθηκαν στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού και συνομίλησαν με τους χειριστές των μηχανημάτων που δίνουν πραγματική μάχη με το χιονιά.

«Έχουμε κινητοποιήσει το μεγαλύτερο αριθμό μηχανημάτων ιδιόκτητων και μισθωμένων που είχαμε ποτέ στη διάθεσή μας…», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης που στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια των χειριστών των μηχανημάτων που κρατούν ανοιχτούς όλους τους κεντρικούς δρόμους στην Περιφέρεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση