ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το επόμενο διήμερο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 20:19 ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το επόμενο διήμερο

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν.

Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Το Σάββατο, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Επίσης, παγετός κατά τόπους ισχυρός θα υπάρξει τις πρωινές και βραδινές ώρες και τις δύο ημέρες, ενώ αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός στα βόρεια. 

Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο την Παρασκευή θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ και από τη νύχτα τοπικά 9 Μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πηγή: EMY

Προσαρμοσμένη αναζήτηση