Άρχισε να χιονίζει σε Λαμία και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 13:15 Άρχισε να χιονίζει σε Λαμία και Φθιώτιδα

Έπιασαν δουλειά οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μέσα στην πόλη και στους κεντρικούς άξονες....

Λίγο πριν τις 12:00' το μεσημέρι της Παρασκευής (4/1) ξεκίνησε η χιονόπτωση και πάλι στη Λαμία.

Μάλιστα τα φαινόμενα ξεκίνησαν συγχρόνως τόσο στα προάστια της πόλης όσο και στο κέντρο της, το οποίο είχε κόσμο που εκμεταλλεύτηκε την πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας.

Το συγκεκριμένο σύννεφο ξεκίνησε από τη Βόρεια Φθιώτιδα και το Δομοκό, επηρεάζοντας με ελαφρά χιονόπτωση και την Ανατολική Φθιώτιδα προς Στυλίδα και Ράχες.

Στον παρακάτω χάρτη δείτε τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού το πρωί της Παρασκευής, όταν βρισκόταν στο βόρειο Ιόνιο, αφήνοντας ελεύθερη την περιοχή μας που θα δοκιμαστεί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (5/1) με χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν στη δυτική Φθιώτιδα και τη Λοκρίδα, όπου κατά τόπους θα είναι έντονες. Οι μετεωρολόγοι επιμένουν επίσης ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει χιονόστρωση και στη θάλασσα εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία και τον επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκίνησε να ρίχνει και πάλι αλάτι στους κεντρικού δρόμους και δηλώνει ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων όπως και χθες.

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα στη γειτονιά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο της Πολίτικης Προστασίας 22310 22202.

Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε με αλάτι από την κεντρική αποθήκη του Δήμου στη συμβολή των οδών Κύπρου και Κραβαρίτου 3, στη Λαμία.

Τέλος τις επόμενες ώρες σε περίπτωση χιονόπτωσης ο Δήμος Λαμιέων συστήνει:

- Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να κινείστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με αντιολισθητικές αλυσίδες για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων πολιτικής προστασίας και να μην προκληθούν ατυχήματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση