Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρότατη χιονόπτωση σε Λαμία και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 18:22 Σφοδρότατη χιονόπτωση σε Λαμία και Φθιώτιδα

Στο πόδι όλος ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα που σαρώνει από το μεσημέρι την Κεντρική Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη ένταση η κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι της Παρασκευής (4/1) τη Λαμία.

Μετά την ύφεση των φαινομένων την Πέμπτη και το «γλυκό» πρωινό της Παρασκευής, η «Σοφία» επέστρεψε δριμύτερη με έντονη χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Μετά τις 3:00' το απόγευμα μάλιστα, η χιονόπτωση δυνάμωσε πολύ αρχίζοντας να ασπρίζουν ακόμη και οι κεντρικοί δρόμοι.

Τα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων επιχειρούν διαρκώς για να αντιμετωπίσουν προβλήματα έχοντας ως κύριο στόχο να κρατηθεί καθαρός ο δρόμος για το Νοσοκομείο. Ομοίως και εντός του Νοσοκομείου ειδικά στο ανηφορικό κομμάτι που οδηγεί στα Επείγοντα και χρησιμοποιείται από τα ασθενοφόρα.

Έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινούνται χωρίς σοβαρό λόγο κι όσοι πρέπει να μετακινηθούν να φορούν αλυσίδες.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας ανέστειλε όλα τα δρομολόγια, μέχρι νεοτέρας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης μέσα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Γενικότερα η Φθιωτική πρωτεύουσα δοκιμάζεται ξανά από το βαρομετρικό χαμηλό με τη χιονόπτωση να είναι έντονη μέχρι τις 6 με 7 το απόγευμα. Από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας ματαιώθηκε μάλιστα το δρομολόγιο των 17:30’ για Αθήνα. Σημειώνουμε ότι τα λεωφορεία στον ΑΘΕ κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Το χιόνι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δημιουργώντας συνθήκες παγετού και την Κυριακή το πρωί (-3 με -4ο C).

Πολύ δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για την ανατολική και νότια Φθιώτιδα, όπου οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, με λιγότερη ωστόσο ένταση.

Δείτε φωτογραφία από τα Καμένα Βούρλα:

Διαβάστε: Έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά