Φθιώτιδα: Κανένα χωριό χωρίς ρεύμα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 15:07 Φθιώτιδα: Κανένα χωριό χωρίς ρεύμα

Προσοχή το επόμενο διάστημα στις βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στις οικιακές παροχές.

Μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου (5/1) όλα τα ορεινά χωριά του νομού Φθιώτιδας, είδαν και πάλι «φως» μετά τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσε η Θεομηνία.

Ειδικά η περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας και τα ορεινά διαμερίσματα της Υπάτης του Δήμου Λαμιέων, αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα από πτώσεις κλαδιών και βραχυκυκλώματα από τον τεράστιο όγκο χιονιού που έπεσε σε αυτά.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούσαν σε 24ωρη βάση πίσω από τα μεγάλα λεπιδοφόρα και γκρέιντερ της Περιφέρειας και των Δήμων, προκειμένου να προσεγγίσουν σε περιοχές όπου το χιόνι έφτασε ακόμη και το 1,5 μέτρο!

Το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν τις 12 αποκαταστάθηκε η βλάβη που δημιούργησε πτώση δέντρου πάνω στις γραμμές στο Νεοχωράκι, η οποία είχε αφήσει χωρίς ρεύμα Λευκάδα, Πίτσι, Κανάλια, Πουγκάκια, Γαρδίκι και Κυριακοχώρι.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ένα δέντρο πάνω στη γραμμή έξω από το Περιβόλι, είχε αφήσει χωρίς ρεύμα για 9 ώρες Περιβόλι, Νικολίτσι, Αργύρια, Κολοκυθιά, Μάρμαρα και Ανατολή.

Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες που σε αναλογία με την ένταση του φαινομένου όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, ήταν ελάχιστες. Χαρακτηριστικά στη βλάβη που σημειώθηκε μετά το Δίλοφο, το συνεργείο μόνο για να αναστρέψει χρειάστηκε να περάσει και το Περιβόλι! Από την επιχείρηση ηλεκτρισμού σημειώνεται ότι οι όποιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν, ήταν λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία όπου είχε διακοπεί η σύνδεση, αφού οι δρόμοι ήταν κλειστοί.

Με την αποκατάσταση της πρόσβασης, όλα τα προβλήματα  λύθηκαν το πρωί του Σαββάτου με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να επιχειρούν μεμονωμένα σε ένα τελευταίο σπίτι έξω από τα Κανάλια του Δήμου Μακρακώμης και σε μια αντίστοιχη περίπτωση έξω από την Παύλιανη όπου το χιόνι είναι πάνω από ένα μέτρο.

Από τη ΔΕΔΔΗΕ σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα με τον έλεγχο των παροχών από τους κατοίκους κυρίως των εξοχικών κατοικιών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εντοπιστούν μεμονωμένα προβλήματα που θα έχουν να κάνουν με το δίκτυο στην τελική σύνδεση ή με βραχυκυκλώματα που θα δημιούργησε ο χιονιάς.

Πλέον μπροστά μας υπάρχει το νέο κύμα κακοκαιρίας όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την προσεχή Δευτέρα, όταν και πάλι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας θα τεθούν σε επιφυλακή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση