Χιονιάς και στη Φθιώτιδα - Με αλυσίδες προς Καρπενήσι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 12:05 Χιονιάς και στη Φθιώτιδα - Με αλυσίδες προς Καρπενήσι (φώτο αρχείου)

Πρόσκαιρη χιονόπτωση στην πόλη της Λαμίας - Έρχονται πολλά χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά του νομού.

Αυτή την ώρα (11:12) έχουμε σφοδρή χιονόπτωση στη δυτική Φθιώτιδα και ειδικότερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές.

Η κυκλοφορία προς Καρπενήσι γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ χιόνι πέφτει και στους οδικούς άξονες προς Δομοκό και προς Μπράλο.

Ασθενή χιονόπτωση είχαμε και μέσα στην πόλη της Λαμίας, όπως και σε τμήματα της εθνικής οδού εκατέρωθεν της Λαμίας, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία. Η πολιτική προστασία του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα η χιονόπτωση στην πόλη της Λαμίας ήταν πρόσκαιρη και τις επόμενες ώρες οι νοτιάδες θα φέρουν βροχές στα πεδινά και πολλά χιόνια στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας.

Επίσης πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουμε όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και στις πεδινές περιοχές της ΒΔ Θεσσαλίας (Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα) καθώς και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) λόγω του εγκλωβισμένου ψύχους. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις απογευματινές ώρες, ενώ από αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση.

Αύριο Πέμπτη θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ ισχυροί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 1-8 βαθμούς.

Επισημαίνεται, οτι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη σε συνδυασμό με τις βροχές και τους ισχυρούς νοτιάδες θα επιταχύνουν το λιώσιμο του χιονιού, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υπερχείλισης του Σπερχειού.

(Ακολουθεί προγνωστικός χάρτης υετού για το μεσημέρι της Τετάρτης, στον οποίο βλέπουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατεί κακοκαιρία με αρκετά χιόνια στη ΒΔ Θεσσαλία και δυτική/κεντρική Μακεδονία).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση