Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπασδέκης: «Όχι στην πλημμελή αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 16:01 Μπασδέκης: «Όχι στην πλημμελή αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων»

Δήλωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Μπασδέκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασδέκη: «Με τις τελευταίες χιονοπτώσεις  στην περιφέρεια της Στερεάς ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα που αντιμετωπίζουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων ιδιαίτερα στα  ορεινά χωριά αλλά και στις πεδινές περιοχές. Για άλλη μια φορά  τα ξημερώματα της  Τρίτης  η εθνική από τη Θήβα έως  την Μαλακάσα έκλεισε. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα για μέρες. Σε πολλά χωριά ακόμα και σε μεγάλες γειτονιές πόλεων δεν υπάρχει νερό. Μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να μην έχουν θέρμανση τέτοιες ώρες»

Ο κ. Μπασδέκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τη θέρμανση χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς τα οικονομικά τους δε φτάνουν για να την εξασφαλίσουν και ζητεί:

• Απαιτούμε άμεσα την  κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.

• Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής

• Να αποκατασταθεί η επικοινωνία, το νερό  και το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα χωριά.

• Να εφοδιαστούν με το αναγκαίο   πετρέλαιο όλα τα σχολεία , οι παιδικοί σταθμοί,  τα Κέντρα Υγείας  και τα νοσοκομεία της περιοχής.

• Να λειτουργήσει ο  κρατικός μηχανισμός , οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων στο ύψος των αναγκών του λαού της Στερεάς και όχι με την επικρατούσα λογική  του «κόστους – οφέλους» που οδηγεί στην πλημμελή ή και στην ανύπαρκτη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.