Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυκνές χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα - Απαγορευτικό στα φορτηγά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 23:30 Πυκνές χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα - Απαγορευτικό στα φορτηγά

Έπιασαν δουλειά οι αλατιέρες. Στο πόδι για το χιονιά και το Σπερχειό!

Νωρίτερα από ότι τα περιμέναμε για το βράδυ της Παρασκευής, ήρθαν τα πρώτα χιόνια στη Φθιώτιδα.

Πριν τις 11 το βράδυ το χιόνι διαδέχτηκε το χιονόνερο και ακολούθησε σφοδρή χιονόπτωση σε Ράχη Τυμφρηστού και Δομοκό. Πιο ήπια ξεκίνησαν τα καιρικά φαινόμενα στο κομμάτι του Μπράλου, ωστόσο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, δόθηκε άμεσα σήμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) και στα τρία οδικά δίκτυα. Από Λαμία για Καρπενήσι, Δομοκό και Άμφισσα/Ιτέα αντίστοιχα.

Σημειώνουμε ότι οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν και βρίσκονται σε επιφυλακή και για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σπερχειού ποταμού που έχει διακόψει την κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Φραντζή. Η στάθμη του ποταμού τις προηγούμενες ώρες είχε πέσει, αλλά από τη νέα επιδείνωση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Μέχρι το μεσημέρι…

Σύμφωνα και με τις προβλέψεις του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα και η Λαμία θα δει χιόνι, ανεξάρτητα αν το στρώσει ή όχι, καθώς έχουν προηγηθεί σημαντικές βροχοπτώσεις. Ο χιονιάς θα φτάσει σε περιοχές με υψόμετρο γύρω στα 200 μέτρα, στα βόρεια του νομού Φθιώτιδας και λίγο πιο ψηλά νοτιότερα.

(Οι χιονοπτώσεις ξημερώματα Σαββάτου 12/1)

Τα χιόνια θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.