Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιονίζει και στη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 10:35 Χιονίζει και στη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυκνές χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα - Μάχη στους δρόμους με το χιονιά - Σε επιφυλακή και για το "θυμωμένο" Σπερχειό.

Το χιόνι στη Φθιώτιδα, ημιορεινές και ορεινές περιοχές άρχισε να πέφτει από αργά χθες βράδυ και δεν σταμάτησε μεχρι και αυτή την ώρα. Αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι στους δρόμους για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες.

Στην εθνική οδό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο, γιατί ίσως χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν, αφού οι συνθήκες αλλάζουν από ώρα σε ώρα και η χιονόπτωση είναι συνεχής.

Δείτε βίντεο από το δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου αμέσως μετά την 1η στορφή πάνω από το Γενικό Νοσοκομείο το χιόνι έχει στρωθεί:

Και στη Λαμία

Από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της πόλης, όπου το "έστρωσε" σε στέγες και αυτοκίνητα, ενώ στο κέντρο έριχνε χιονόνερο. Από τις 10:00' το πρωί και λίγη ώρα είχαμε ασθενή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη, αλλα μετά το γύρισε πάλι σε βροχή.

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια βαθμιαία θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Στο πόδι για τον Σπερχειό

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν και βρίσκονται σε επιφυλακή και για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σπερχειού ποταμού.

Η στάθμη του ποταμού τις προηγούμενες ώρες είχε πέσει και έτσι δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία ο δρόμος Λαμίας - Φραντζή, που είχε διακοπεί στον Φραντζόμυλο.