Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Σε επιφυλακή για το Σπερχειό και τους παραποτάμους του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 18:58 Φθιώτιδα: Σε επιφυλακή για το Σπερχειό και τους παραποτάμους του

«Γλυτώσαμε» την ένταση του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας. Ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες.

Έπεσαν μέσα τα προγνωστικά μοντέλα για την περιοχή της Φθιώτιδας και το τελευταίο κύμα που σαρώνει τη χώρα, άφησε εκτός της Ανατολική Στερεά με εξαίρεση τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα ιδιαίτερα σε Λοκρίδα και Βοιωτία αλλά και στην Εύβοια.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στις ορεινές περιοχές επαναλήφθηκε η χιονόπτωση ωστόσο τα φαινόμενα ήταν ασθενή και σύντομα, ώστε να μη χρειαστεί καν μηχάνημα.

Βέβαια η νότια ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, όπως η Εύβοια, γνώρισαν την ένταση του χαμηλού με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού να παραμένει σε ισχύ και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο να δένουν σχεδόν σε όλα τα λιμάνια τα πλοία. Χαρακτηριστικά οι εντάσεις των ανέμων στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ!

Μάλιστα στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και την Τετάρτη (16/1) η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα, η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή. Αυτή τη φορά δεν είναι τα χιόνια αλλά οι νοτιάδες. Το ευτύχημα είναι ότι οι μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν βροχές μέσα στην εβδομάδα, αλλά και η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνη για τον Σπερχειό. Το χιόνι που έχει συσσωρευτεί στα γύρω βουνά είναι εντυπωσιακά πολύ και αν λειώσει απότομα ο ποταμός και πάλι θα γίνει απειλητικός.

Θυμηθείτε και την τελευταία πρόβλεψη του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα για τις επόμενες ημέρες:

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε και πάλι ήλιο με βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Για το Παρασκευό-σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές συννεφιές και ενισχυμένους νοτιάδες. Η αλλαγή της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή ειδικά τα βράδια καθώς μέχρι σήμερα είχαμε αρνητικές τιμές. Τοπικές βροχές αναμένονται στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.