Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από την επίσκεψη της Νταϊάνα στην Εύβοια - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 08:34 Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από την επίσκεψη της Νταϊάνα στην Εύβοια - Δείτε εικόνες

Μία όχι και τόσο γνωστή ιστορία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την επίσκεψή της στην Ελλάδα και τη σχέση που είχε αναπτύξει με έναν 27χρονο από την Εύβοια, ήρθε στο φως. 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε γνωρίσει στα νοσοκομεία που επισκεπτόταν έναν Έλληνα ασθενή. 

Ο λόγος για τον Γιάννη Καλυβιώτη, 27χρονο πάσχοντα από κυστική ίνωση, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Η Νταϊάνα τον επισκεπτόταν συχνά στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια στενή φιλία. Εκεί, μάλιστα, γνώρισε και τον μακαριστό μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον νεαρό ασθενή στο Λονδίνο. 

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην κηδεία του Γιάννη Καλυβιώτη στην Εύβοια.

(Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην κηδεία του Γιάννη Καλυβιώτη στην Εύβοια).

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε συγκινηθεί από την προσπάθειά του νεαρού από την Εύβοια να νικήσει τον θάνατο, ενώ μάλιστα τον είχε καλέσει και στο Κένσινγκτον για δείπνο, όταν θα γινόταν καλά.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Σισανίου, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, γνώρισε την Νταϊάνα την ημέρα που εκείνη έσπευσε στο νοσοκομείο για να μάθει το τραγικό νέο του θανάτου του Γιάννη Καλυβιώτη.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον μακαριστό μητροπολίτη Παύλο.

(Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον μακαριστό μητροπολίτη Παύλο).

Λίγες μέρες μετά ο μητροπολίτης Παύλος θα υποδεχόταν την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην Ελλάδα, καθώς εκείνη είχε κρατήσει την υπόσχεσή της και είχε δώσει το «παρών» το 1996 στην κηδεία του νεαρού της φίλου.

Η Νταϊάνα τότε είχε προσγειωθεί στην Αθήνα με το ιδιωτικό τζετ του εφοπλιστή Λαιμού και από εκεί είχε μεταβεί οδικώς στη Λίμνη Ευβοίας.

Η Νταϊάνα στην κηδεία του ΕΛληνα φίλου της Γιάννη Καλυβιώτη στην Εύβοια.

(Η Νταϊάνα στην κηδεία του ΕΛληνα φίλου της Γιάννη Καλυβιώτη στην Εύβοια).

Η Νταϊάνα επισκέφθηκε την οικία του Έλληνα φίλου της που έφυγε από τη ζωή, στη συνέχεια παρέστη και στην κηδεία του, όπου κάθισε μαζί με τη μητέρα και τα αδέρφια του Γιάννη, ενώ μίλησε με συγγενείς του αλλά και με την Αγγλίδα νοσοκόμα που τον φρόντιζε στο Λονδίνο.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα προσγειώνεται με το ιδιωτικό σκάφος του Λαιμού στην Αθήνα.

(Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα προσγειώνεται με το ιδιωτικό σκάφος του Λαιμού στην Αθήνα).

Ο πατήρ Παύλος είπε τότε, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, αναφερόμενος στην παρουσία της πριγκίπισσας Νταϊάνα ότι την έστειλε ο Θεός σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη.

Η μοίρα ήθελε έναν χρόνο μετά να φύγει από τη ζωή και η ίδια, σε τροχαίο στο Παρίσι.

 
Πηγή: iefimerida.gr / Φωτογραφίες: ΑP, Περιοδικό Κ της Καθημερινής