Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με το Fire Dragon

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 09:08 Δείτε εντυπωσιακές εικόνες με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με το Fire Dragon

Στη Λαμία ο προσομοιωτής “FireDragon”…

Εκπαίδευση σε «πραγματικές συνθήκες» πυρκαγιάς, πραγματοποιούν οι Πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας, την τελευταία εβδομάδα, μέσω του σύγχρονου αυτοκινούμενο εξομοιωτή FireDragon” που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΠΥ στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

Το συγκεκριμένο υπερ-όχημα διαθέτει την τεχνολογία ώστε οι Πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν πραγματικές φωτιές μέσα σε ένα χώρο που προσομοιάζει με οικιακό ή επαγγελματικό χώρο 30 περίπου τετραγωνικών.

Μέσα σε αυτόν, αντιμετωπίζουν διάφορα συμβάντα (σενάρια) τα οποία πιθανόν θα αντιμετωπίσουν σε μια πραγματική πυρκαγιά, όπως εγκλωβισμένους ανθρώπους, φλεγόμενα έπιπλα, πυρκαγιά σε δύο επίπεδα, εύφλεκτα υλικά και πολλά άλλα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσα σε έναν πλήρως ελεγχόμενο χώρο, με πολλά και διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας, παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, ώστε να διασφαλίζεται και η σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευόμενων.

Το συγκεκριμένο όχημα, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και έχει αποκτηθεί μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος, έρχεται για πρώτη φορά στη Λαμία και γενικότερα στην Στερεά και σε αυτή τη φάση εκπαιδεύονται 125 πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Φθιώτιδας.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε φωτογραφίες από την εκπαίδευση: