Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στυλίδα: Γιορτάζουν τα Θεοφάνεια το Σάββατο οι Παλαιοημερολογίτες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 15:30 Στυλίδα: Γιορτάζουν τα Θεοφάνεια το Σάββατο οι Παλαιοημερολογίτες

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα εορταστούν και πάλι τα Θεοφάνεια από τους Ορθόδοξους που μένουν πιστοί στο Ιουλιανό Ημερολόγιο, τους λεγόμενους Παλαιοημερολογίτες.

Δείτε τη σχετική αναγγελία - ανακοίνωση για τον εορτασμό:

«Γνωστοποιούμε στον ευσεβέστατο Φθιωτικό λαό, ότι το Σάββατο στις 19 Ιανουαρίου 2019 (σύμφωνα με το Ορθόδοξο Ιουλιανό Ημερολόγιο), θα λάβει χώρα στον λιμένα της πόλεως της Στυλίδος, η τελετή του αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Προσκαλούνται όλοι οι φιλέορτοι χριστιανοί να προσέλθουν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Στυλίδος, για να συνεορτάσουν μαζί με το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας την άγια μέρα των Θεοφανείων και του αγιασμού των υδάτων και να λάβουν φωτισμό για αυτούς και τους οικείους τους.

Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Φώτιος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10:30 πμ ιερά πομπή θα κατευθυνθεί στον χώρο του λιμένος Στυλίδος για την κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ».