Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλιάτσικο έξι τόνων χαλκού από σπείρα αλλοδαπών σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 12:33 Πλιάτσικο έξι τόνων χαλκού από σπείρα αλλοδαπών σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Συνελήφθη 28χρονος που εμπλέκεται σε 36 τουλάχιστον κλοπές - φθορές. Αναζητούνται εννέα ακόμη συνεργοί του.

Ένα ακόμη απίστευτου μεγέθους πλιάτσικο στις υποδομές του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε περιοχές της Βοιωτίας, είχε προκαλέσει εγκληματική ομάδα, μέλος της οποίας έπεσε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στα χέρια της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Πρόκειται για 28χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Μουρικίου Βοιωτίας με έξι (6) κλεμμένα χάλκινα πηνία και διαρρηκτικά εργαλεία, κατάλληλα για την κοπή μετασχηματιστών και αφαίρεσης του χαλκού από το εσωτερικό τους, σε αυτοκίνητο το οποίο και κατασχέθηκε.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας εννέα (9) ακόμη αλλοδαπών συνεργών του, ηλικίας από 25 έως και 41 ετών.

Τα μέλη της σπείρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του 2018, με αντικείμενο την διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων όπως αυτές του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο αναλυτικά, διακριβώθηκε ότι με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, ενέχονται στην διάπραξη συνολικά τριάντα έξι (36) κλοπών – φθορών μετασχηματιστών του Δήμου Αλίαρτου – Θεσπιών Βοιωτίας, με το βάρος του κλεμμένου χαλκού να ανέρχεται σε 5 τόνους και 95) κιλά,  ενώ η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, εκτιμάται στα 26.784 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν εκτός από το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, μεταξύ άλλων συνεργών του που αναζητούνται, ο 28χρονος συλληφθείς, αλλά και ακόμη οκτώ (8) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που ανήκουν σε μέλη της εγκληματικής ομάδας, 31 κλεμμένα χάλκινα πηνία και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, στο χρονικό διάστημα από 26-05-2018 έως και 16-01-2019.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί, αποτελούσαν μέλη εκτεταμένου εγκληματικού δικτύου διάπραξης κλοπών και φθορών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, το οποίο είχε αποδομηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς τον Ιούνιο του 2018.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Στο ενημερωτικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, σημειώνεται τέλος ότι η καταπολέμηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας, η οποία πλήττει όχι μόνο την κοινωφελή λειτουργία της επιχείρησης, αλλά και την καθημερινότητα γεωργών και καλλιεργητών, αποτελεί πρωταρχική και διαρκή προτεραιότητα, για τις Υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Στερεάς.