Φρούριο η Αθήνα για το συλλαλητήριο - Εκατοντάδες λεωφορεία στο δρόμο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 09:45 Φρούριο η Αθήνα για το συλλαλητήριο - Εκατοντάδες λεωφορεία στο δρόμο

Σε εξέλιξη η κάθοδος εκατοντάδων λεωφορείων προς την Αθήνα - Απροσπέλαστο το κέντρο με 2.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones.

Πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας θα διαδηλώσουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 2:00' το μεσημέρι της Κυριακής.

Μέχρι τις 9:30' το πρωί από τα διόδια της Τραγάνας είχαν περάσει περισσότερα από 150 λεωφορεία, ενώ όσο περνάει η ώρα η κίνηση αυξάνεται τόσο σε λεωφορεία όσο και σε ΙΧ.

Από τη Λαμία έφυγαν το πρωί 3 μισθωμένα λεωφορεία, αλλά και πολλά ΙΧ, αφού πολύς κόσμος προτίμησε να μετακινηθεί με δικά του αυτοκίνητα. Επόμενη φώτο τα λεωφορεία στη Λαμία, λίγο πριν την αναχώρηση.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την αστυνομία είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το μεγάλο συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, και θα υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια.

Ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην γερουσιαστής Κρίς Σπύρου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου η οποία μάλιστα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook ενημερώνει πως μια πλειάδα από καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης, ο ερευνητής Νίκος Λυγερός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, περίπου 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές. Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ. Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι.

Εξαιτίας του συλλαλητηρίου ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και από τις 6 το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στις 10 το πρωί θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν για την Αθήνα τα πρώρα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Οι διαδηλωτές τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή” και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, μπήκαν στα λεωφορεία που τους περίμεναν στην οδό Εγνατία και αναχώρησαν με προορισμό την πρωτεύουσα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ελληνικές σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο της Μακεδονίας, αλλά και κρητικές κατσούνες αναχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι διαμαρτυρόμενοι κυμάτισαν μια τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Σούδας και τραγουδώντας το "Μακεδονία Ξακουστή", αλλά και συνθήματα ενάντια των πολιτικών επιβιβάστηκαν στο καράβι για τον Πειραιά

Προσαρμοσμένη αναζήτηση