Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λέει το Γ.Ν. Λάρισας για τον αδόκητο χαμό της μαθήτριας από τη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 18:22 Τι λέει το Γ.Ν. Λάρισας για τον αδόκητο χαμό της μαθήτριας από τη Λαμία

Άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Ανακοίνωση για τον θάνατο της μαθήτριας από τη Λαμία, εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην οποία περιγράφει τα γεγονότα, όπως έχουν καταγραφεί επίσημα στα συμβάντα, σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) περιμένοντας συγχρόνως το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Την άμεση Ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ζητεί με γραπτή ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Ο ΙΣ Λάρισας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της 13χρονης Ιωάννας και ζητεί να εξετασθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ή ιατρική αμέλεια:

«Σχετικά με τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από την Λαμία, η οποία κατέληξε, σε νοσοκομείο της πόλης μας, την επόμενη μέρα μετά από χειρουργική επέμβαση, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους φίλους και οικείους της.

Θεωρούμε πως, ο θάνατος αυτός, παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών για να αποφευχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα τραγικό γεγονός και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των δικών της.

Για την πλήρη όμως αποσαφήνιση της κύριας αιτίας θανάτου και για να μην αιωρούνται ερωτηματικά, ζητάμε την άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση από τους αρμόδιους, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ενδεχομένως σε έδαφος άλλης υποκείμενης νόσου ή ιατρικής αμέλειας.

Μέχρι όμως την έκδοση του καθοριστικού πορίσματος της νεκροψίας-νεκροτομής, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε αυστηρά συγκρατημένοι και να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Διαβάστε επίσης: Τα Συλλυπητήρια του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για τη μαθήτρια