Στυλίδα: Γιόρτασαν τα Θεοφάνεια οι Παλαιοημερολογίτες (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 20:54 Στυλίδα: Γιόρτασαν τα Θεοφάνεια οι Παλαιοημερολογίτες (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου (6 Ιανουαρίου με το Ιουλιανό Εορτολόγιο) εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια από του γνησίου Ορθοδόξου Χριστιανούς της Φθιώτιδος στο Λιμάνι της Στυλίδος.

Στον περικαλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Στυλίδος κατά τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης ΓΟΧ Δημητριάδος κ. Φώτιος.

Την Θεία Λειτουργία στον ωραίο Ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου τέλεσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης ΓΟΧ Δημητριάδος κ. Φώτιος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού Πανοσ. Ιερομ. π. Σπυρίδωνα Γιαννόπουλο, τον Αιδεσ. π. Ιωάννη Φλέγγα Εφημέριο Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λαμίας και τον Εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίτωλης Πανοσ. Ιερομ π. Μωϋσή Σαμαρά.

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, με λάβαρα, εξαπτέρυγα, την Εικόνα των Αγίων Θεοφανείων, τους Ιεροψάλτες, τους Κληρικούς και τον Αρχιερέα, αντιπροσώπους των τοπικών Αρχών, αρκετούς πιστούς, με κατεύθυνση την εξέδρα στο λιμάνι της Στυλίδος για την τελετή της Καταδύσεως του Τ. Σταυρού.

Εκεί έγινε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα γαλήνια ύδατα του λιμανιού και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέγνωσε εόρτιο μήνυμα αναφερόμενος στον φωτισμό των ανθρώπων από τον Επιφανέντα Λόγο του Θεού. Φωτισμός ο οποίος συνίσταται στην απόκτηση της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι ο σκοπός της πνευματικής ζωής η οποία έχει ως πρώτο της βήμα την μετάνοια.

 Ακολούθησε η επιστροφή με ευταξία στον Ναό.


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση