Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα του 2018 η βροχόπτωση που σημειώθηκε στο Θεολόγο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 11:09 Στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα του 2018 η βροχόπτωση που σημειώθηκε στο Θεολόγο

Το καταστροφικό διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου.

Ανεξίτηλο στη μνήμη των κατοίκων και των επισκεπτών του όμορφου Θεολόγου Μαλεσίνας, θα μείνει το καταστροφικό διήμερο με τα ακραία καιρικά φαινόμενα μεταξύ 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Τότε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών γλυτώσαμε τουλάχιστον ανθρώπινες ζωές. Οι υλικές ζημιές ήταν τεράστιες, συνέπεια της βροχόπτωσης που αθροιστικά έφτασε τα 494 mm και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση διημέρου που έχει καταγραφεί από το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα σχεδόν 14 χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα τα 444 mm από αυτά καταγράφηκαν σε σύνολο 24 ωρών!

Θυμηθείτε το βίντεο του LamiaReport με την κάμερα του Γιώργου Καβαλά και το οδοιπορικό του στο δρόμο από Μαλεσίνα για Θεολόγο, στον ΟΣΜΑΕΣ και στην παραλία του Θεολόγου όπου το νερό προκάλεσε μεγάλες καταστροφές:

Δείτε το χάρτη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα (ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου) κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

«Η γοητεία του καιρού είναι τα πολλά διαφορετικά του πρόσωπα που δυστυχώς κάποιες φορές μπορεί να είναι και καταστροφικά», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr, παρουσιάζοντας το παρακάτω βίντεο με τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2018: