Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της Ιωάννας...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 08:35 Λαμία: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της Ιωάννας...

Στη γειτονιά των Αγγέλων η μαθήτρια από τη Λαμία, που "έσβησε" τόσο άδικα, μόλις στα 13 της χρόνια, την ώρα που έκανε όνειρα για τη ζωή.

Ήταν όλοι εκεί για να της πουν το τελευταίο αντίο. Οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλες/οι, οι συμμαθητές, οι καθηγητές, οι Λαμιώτες που συμπάσχουν με την οικογένειά της, που από το βράδυ του Σαββάτου βιώνει μια απερίγραπτη τραγωδία.

Ένα τεράστιο, βουβό «γιατί», διάβαζες στα μάτια όλων. Δεν περίμενε κανείς απάντηση. Άλλωστε τι νόημα θα είχε αυτήν την ώρα...Κάποιοι δεν άντεξαν και λιποθύμησαν.


Η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, που σήμερα παρέμεινε κλειστό, κ. Νανά Κουτσονίκα συντετριμμένη "κατάφερε" να αποχαιρετίσει με δυο λόγια την Ιωάννα.

«Αγαπητή μας  Ιωάννα, η ξαφνική σου απώλεια μας γέμισε βαθύτατη θλίψη.
Ένα αναπάντητο γιατί στάθηκε στα χείλη όλων όταν μάθαμε τον χαμό σου.
το πέρασμά σου από το σχολείο μας, το όμορφο χαμόγελό σου και η καθαρή ψυχή σου, θα μείνουν χαραγμένα στην καρδιά μας.Θα σε θυμόμαστε με τις πιο όμορφες, τις καλύτερες αναμνήσεις. 
Είμαστε βέβαιοι ότι από σήμερα αποτελείς μέλος της γειτονιάς των αγγέλων.
Στους καλούς γονείς σου ευχόμαστε την εξ΄ύψους παρηγοριά. 
Καλό ταξίδι Ιωάννα μας
».

Οι συμμαθητές της και οι φίλες της με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι. Το αποχαιρετιστήριο δώρο τους στην αδικοχαμένη συμμαθήτριά τους, ξέροντας ότι θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί στη θέσης της. Η Ιωάννα ήταν η "τυχερή..."

Η Ιωάννα που "φεύγοντας" κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για το "Χαμόγελο του Παιδιού", αφού από εκεί που είναι ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς ότι κάποια παιδιά έχουν ανάγκη από βοήθεια. Αυτή άλλωστε ήταν και η επιθυμία της Οικογένειάς της.

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τους γονείς. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να μην επαναληφθεί η τραγωδία της Ιωάννας και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και την αποστολή τους, εκείνοι που κρατούν στα χέρια τους ζωές ανθρώπων και δει παιδιών.

Καλό σου ταξίδι Ιωάννα με μια ευχή....

Ας είναι ο δικός σου θάνατος αυτός που θα αφυπνίσει εκείνους, που μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει, για να μη "φύγει" άλλο παιδάκι και να μην βρεθούν άλλοι γονείς στη θέση των δικών σου.

Λαμία: Από διάτρηση στομάχου πέθανε η 13χρονη μαθήτρια - ΒΙΝΤΕΟ

Πατέρας 13χρονης: «Κλείστε τις Παιδιατρικές σε Λαμία-Λάρισα, είναι νεκροταφεία»