Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δίνεται στην κυκλοφορία η ωραιότερη γέφυρα της χώρας…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 11:40 «Δίνεται στην κυκλοφορία η ωραιότερη γέφυρα της χώρας…»

ΕΡΓΟΣΕ: Έτοιμη η γέφυρα της Εκκάρας

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη 22 Ιανουαρίου, οι τελευταίες τεχνικές δοκιμές στη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, γνωστή και ως η γέφυρα της Εκκάρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ οι δοκιμές στέφθηκαν από επιτυχία και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «η ωραιότερη σιδηροδρομική γέφυρα της χώρας θεωρείται έτοιμη να τεθεί σε κυκλοφορία».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από αυτόν τον μήνα μπορεί να χρησιμοποιείται, αρχικά με ντιζελομηχανές, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρία και το αργότερο σε ένα μήνα με ηλεκτροκίνητες μηχανές.

Αυτό το κομμάτι που περνά από το βουνό της Όθρυος είναι άλλωστε που καθυστερεί το μαγικό ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

Στην ανακοίνωσή της επίσης η ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει ότι για το τεστ στατικότητας και αντοχής της γέφυρας επιστρατεύθηκαν δύο βαγόνια - πλατφόρμες συνολικού βάρους 800 τόνων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 η ΕΡΓΟΣΕ πραγματοποίησε τις αναγκαίες δοκιμαστικές φορτίσεις στην σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26 στην Εκκάρα.

Δύο συρμοί με βαγόνια-πλατφόρμες που είχαν φορτωθεί με βαρύ φορτίο σιδηροτροχιών, συνολικού βάρους 800 τόνων οδηγήθηκαν στα τρία ανοίγματα της γέφυρας και πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις στατικής συμπεριφοράς της γέφυρας. Οι δοκιμές που διήρκεσαν πάνω από 5 ώρες ήταν απολύτως επιτυχημένες, και έτσι, η ωραιότερη σιδηροδρομική γέφυρα της χώρας θεωρείται έτοιμη να τεθεί σε κυκλοφορία. Αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, όταν το τμήμα «Αγγείες – Δομοκός» (το μόνο τμήμα που έλειπε μέχρι τώρα από το έργο κατασκευής της νέας γραμμής «Τιθορέα-Λειανοκλάδι-Δομοκός») θα δοθεί σε κυκλοφορία.

Όσον αφορά την γέφυρα της Εκκάρας, η ΕΡΓΟΣΕ υπογραμμίζει την σπουδαιότητα που έχει η ολοκλήρωση ενός τόσο σύνθετου και δύσκολου έργου και αισθάνεται υποχρεωμένη να συγχαρεί όλα τα στελέχη της που συμμετείχαν στην μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή του έργου.»