Με συγνώμη ξεκίνησε την απολογία του ο Κορκονέας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 12:51 Με συγνώμη ξεκίνησε την απολογία του ο Κορκονέας

«Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων όπως έγιναν», ανέφερε στο ξεκίνημα της απολογίας του ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσης δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια Επαμεινώνδας Κορκονέας, ανέφερε ότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές, σημειώνοντας ότι ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα και οι εικόνες που του έρχονται στο μυαλό του κάνουν την καρδιά κομμάτια.

«Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη μεγάλη μου συντριβή για αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που πέρασε η οικογένεια. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια και στον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η απολογία του Κορκονέα είχε φτάσει στο σημείο όπου το νεαρό αγόρι έπεφτε νεκρό από σφαίρα που έφυγε από το όπλο του πρώην αστυνομικού.

«Έκανα βήματα προς τα πίσω στην οδό Ναυαρίνου. Είδα η επίθεση να μεγαλώνει, τράβηξα το όπλο από τη θήκη, το σήκωσα προς τα πάνω κρατώντας το με τα δύο χέρια και πυροβόλησα δύο φορές για εκφοβισμό. Θεώρησα πιο ακίνδυνο για τον κόσμο να πυροβολήσω προς τα πάνω», είπε ο Κορκονέας.

Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος του επισήμανε ότι οι μάρτυρες δεν τον είδαν να πυροβολεί προς τα πάνω, με τον Κορκονέα να επιμένει στην παραπάνω διατύπωση για τις κινήσεις του πριν βάλει το όπλο πίσω στη θήκη.

Μετά κοιταχτήκαν με τον Σαραλιώτη και έφυγαν από το σημείο χωρίς όπως ισχυρίζεται να καταλάβει τι είχε συμβεί. Πίστεψε μάλιστα ότι το περιστατικό είχε εκτονωθεί προς στιγμήν. Απαντώντας στην έδρα, παραδέχτηκε ότι η απόφαση να πυροβολήσει ήταν δική του και στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος γιατί έκανε χρήση του όπλου.

«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω δε θα είχα πάει καθόλου», απάντησε ο Κορκονέας στην ερώτηση της Προέδρου αν υπήρχε άλλος τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση. «Δεν πίστευα όταν γύριζα πίσω ότι 30 άτομα θα είχαν τη διάθεση να μας επιτεθούν». Σημειώνουμε ότι το περιπολικό οι Κορκονέας και Σαραλιώτης το είχαν αφήσει στη Χαριλάου Τρικούπη στη διμοιρία των ΜΑΤ και γύρισαν πεζοί στην οδό Ναυαρίνου. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι θα έπρεπε να είχε ζητήσει βοήθεια από τη διμοιρία, αλλά επανέλαβε ότι δεν περίμενε τέτοια επιθετικότητα από το πλήθος.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του κατηγορούμενου, έφθασαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου ανέφερε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας ότι έκανε χρήση του όπλου του και εκεί έμαθε για το θάνατο ενός παιδιού στην οδό Ναυαρίνου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση