Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφετείο Λαμίας: Πως περιέγραψε τη στιγμή του μοιραίου πυροβολισμού ο Κορκονέας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 09:06 Εφετείο Λαμίας: Πως περιέγραψε τη στιγμή του μοιραίου πυροβολισμού ο Κορκονέας

Χωρίς να ολοκληρωθεί η απολογία του Επαμεινώνδα Κορκονέα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, διέκοψε για τις 7 Φεβρουαρίου 2019 την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης Επαμεινώνδας Κορκονέας, απάντησε στις ερωτήσεις της έδρας σε διευκρινίσεις που ζήτησε η Πολιτική Αγωγή.

Η έδρα επέμεινε αρκετή ώρα στις κινήσεις των δύο ειδικών φρουρών την μοιραία εκείνη νύχτα, με τον Κορκονέα να δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

«Ήμουν σε πανικό…»

Όπως είπε η κρότου - λάμψη του Σαραλιώτη προς τους νεαρούς που τους επιτίθονταν, έπεσε μαζί με τους δικούς του πυροβολισμούς. «Πυροβολώ γιατί νοιώθω ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και το κάνω για εκφοβισμό. Πάνω σε πανικό», υποστήριξε.

Είπε επίσης ότι θεωρεί αναξιόπιστο το βίντεο που δείχνει δύο σκιές στην οδό Ναυαρίνου που δεν είναι δική του και του συγκατηγορούμενού του.

Για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τη διμοιρία των ΜΑΤ για την εμπλοκή τους στην οδό Ναυαρίνου, ο Κορκονέας υποστήριξε ότι ήταν σε σύγχυση, ενώ στην εντολή του κέντρου για απεμπλοκή σημείωσε ότι «ήταν στη δική μου κρίση να συλλάβουμε τα άτομα. Δε χρειαζόμασταν εντολή από το κέντρο. Θεωρούσα απαραίτητο να κινηθούμε πιο γρήγορα και αυτόνομα».

Σε άλλο σημείο είχε υποστηρίξει ότι με τα μάτια συνεννοούνταν με το Σαραλιώτη για τις ενέργειές τους, κάτι που ανάγκασε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ρωτήσει πως δύο άγνωστοι μεταξύ τους αστυνομικοί συνεννοούνταν χωρίς καν να μιλούν μεταξύ τους. «Τι να εξηγήσω. Σας είπα ότι έγινε τι να εξηγήσω; Τη συνεννόηση που κάναμε ο ένας στον άλλον;», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνουμε ότι ο Σαραλιώτης είχε αντικαταστήσει εκείνο το βράδυ άλλον αστυνομικό που ήταν σε αναρρωτική και οι δύο άνδρες δεν είχαν κατά δήλωσή τους προσωπική ή φιλική σχέση.

Για τις μολότοφ που στο Εφετείο έγιναν άδεια μπουκάλια και για τα 24 δευτερόλεπτα που υποτίθεται ότι διήρκησε η όλη εμπλοκή, είναι τα επόμενα σημεία που θα κληθεί να εξηγήσει ο Κορκονέας, καθώς στο σημείο αυτό διέκοψε η συνεδρίαση. Όπως είπε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι τη Τζαβέλα και τη Ναυαρίνου χρειάζονται περισσότερα από δύο λεπτά για να καλυφθεί ως απόσταση, αναρωτήθηκε λοιπόν πως έγιναν όλα όσα έγιναν μέσα σε 24 δευτερόλεπτα χωρίς να πάρει απάντηση από τον κατηγορούμενο…

«Λέει ψέματα…»

Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επανέλαβαν ότι ο Κορκονέας εξακολουθεί να λέει ψέματα παρουσιάζοντας  τη δική του εκδοχή μέσα από αντιφάσεις. Υπογραμμίζουν δε ότι με τη στάση του φανερώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του που αφαίρεσε τη ζωή ενός παιδιού, τη μνήμη του οποίου εξακολουθεί να προσβάλει με τη συμπεριφορά του.

Από τη δική του πλευρά ο συνήγορος υπεράσπισης Βαγγέλης Ανδρούλας, επιμένει ότι ο εντολέας του απήντησε ξεκάθαρα και με επιχειρήματα σε όσα ρωτήθηκε, ενώ σχολίασε ότι έγιναν και πολλές άσχετες, με την ουσία της υπόθεσης, ερωτήσεις.

Έτσι στις 7 Φεβρουαρίου, η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία Κορκονέα, ενώ σε δεύτερο χρόνο πιθανότατα στις 25 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει και η απολογία του έτερου κατηγορούμενου Βασίλη Σαραλιώτη.